Naminiai lakštiniai su juodaisiais pipirais

400 g lakštinių reikia:

400 g miltų
4 vidutinio dydžio kiaušinių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1-2 šaukštų šviežiai maltų juodųjų pipirų

Dideliam inde sumaišykite miltus su juodaisiais pipirais. Padarykite nedidelę duobę, įmuškite į ją kiaušinius ir supilkite aliejų.

Vis įpildami šiek tiek vandens, išminkykite tamprią tešlą. Palikite ją kambario temperatūroje 30 min.

Padalykite tešlą porcijomis ir iš kiekvienos iškočiokite plonus blynus. Apibarstykite pjaustymo lentelę miltais, sudėkite ant jos po du ar tris blynus ir supjaustykite juos juostelėmis. Gautus lakštinius palikite džiūti 3 – 4 val.

Vištienos sriuba su naminiais lakštiniais

6 porcijoms reikės:

1 nedidelės naminės vištos
2 skiltelių česnako
Po 1 vnt. šakninių daržovių (bulvės, morkos, pastarnoko, saliero).
2-3 petražolės šakelių
1 šakelės čiobrelio
2 lauro lapų

Išvalytą vištą kartu su valytomis šakninėmis daržovėmis sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį iki minimumo (sultinys turi vos virti), sudėkite prieskonines žoleles, lauro lapus ir česnaką bei virkite 2 – 3 val.

Išgriebkite prieskonines žoleles ir nukelkite puodą nuo ugnies. Išgriebkite vištą ir atskirkite kaulus nuo mėsos. Taip pat išgriebkite daržoves, o sultinį perkoškite. (Jeigu jo gavosi labai daug, dalį galite užšaldyti).

Sudėkite į sultinį naminius lakštinius ir virkite 3-4 minutes. Į lėkštę įdėkite vištienos gabaliukų ir įpilkite sriubos. 

Skanaus!