Produktai pagrindui:

2 kiaušiniai,
1 stiklinė tarkuotų morkų,
0,75 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė.

Produktai įdarui:

300 gramų varškės,
2 kiaušinių baltymai,
4 šaukštai cukraus,
10 gramų želatinos,
3 šaukštai šalto vandens,
1 skardinė konservuotų abrikosų.

Produktai glazūrai:

150 gramų grietinės (25 proc. riebumo),
80 gramų cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol pašviesės, sudėkite tarkuotas morkas, supilkite aliejų, išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę, vėl išmaišykite. Sudėkite tešlą į apvalią kepimo formą, išteptą sviestu. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Kai visiškai atvės, perpjaukite į dvi dalis.

2. Varškę pertrinkite, tada išmaišykite su puse cukraus. Želatiną 20-iai minučių užpilkite vandeniu, paskui ištirpinkite, įstatę į indą su karštu vandeniu, galiausiai išmaišykite su varške. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki putų, supilkite į varškės masę, išmaišykite.

3. Apatinę pagrindo dalį įstatykite į formą su nuimamais kraštais, apliekite puse sirupo iš konservuotų abrikosų indelio. Uždėkite ant pagrindo pusę varškės įdaro, tada uždėliokite pusę konservuotų abrikosų, ant jų – likusį įdarą. Pastatykite 15-ai minučių į šaldytuvą.

4. Antrą įdaro dalį apliekite konservuotų abrikosų sirupo. Uždėkite jį ant šaldytuve atvėsusio pirmojo pagrindo su įdaru, tada valandai pastatykite į šaldytuvą. Galiausiai apliekite tortą glazūra (pagaminta išplakus grietinę su cukraus pudra).

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)