Morkų kotletai su ciberžole

 (2)
Švelnūs morkų kotletai. Receptas visai nesudėtingas, kotletai labai skanūs, prie jų tinka grietinė.
© Shutterstock

6 porcijos

Produktai

800 g morkų
2 valg. š. augalinio aliejaus
50 g manų kruopų
120 ml pieno
1 arb.š. ciberžolės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
3-4 valg. š. maltų džiūvėsių

Gaminimas

Paruošimas:15 min. ›
Gaminimas:40 min. ›
Iš viso: 55 min.

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepinkite morkas apie 5 min.

2. Supilkite pusę stiklinės pieno ir troškinkite, kol suminkštės, apie 15 minučių ant silpnos ugnies.

3. Suberkite manų kruopas ir išmaišykite iki vienalytės masės. Įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Kai morkų masė atauš, rankomis formuokite nedidelius kotletukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą (2-3 min. iš kiekvienos pusės).

5. Morkų kotletukus patiekite karštus su padažu ar grietine.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.