Morkų kotletai su ciberžole

 (2)
Švelnūs morkų kotletai. Receptas visai nesudėtingas, kotletai labai skanūs, prie jų tinka grietinė.
© Shutterstock

6 porcijos

Produktai

800 g morkų
2 valg. š. augalinio aliejaus
50 g manų kruopų
120 ml pieno
1 arb.š. ciberžolės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
3-4 valg. š. maltų džiūvėsių

Gaminimas

Paruošimas:15 min. ›
Gaminimas:40 min. ›
Iš viso: 55 min.

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepinkite morkas apie 5 min.

2. Supilkite pusę stiklinės pieno ir troškinkite, kol suminkštės, apie 15 minučių ant silpnos ugnies.

3. Suberkite manų kruopas ir išmaišykite iki vienalytės masės. Įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Kai morkų masė atauš, rankomis formuokite nedidelius kotletukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą (2-3 min. iš kiekvienos pusės).

5. Morkų kotletukus patiekite karštus su padažu ar grietine.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Mėgstamiausi lietuvių garnyrai

Vis labiau pasaulyje populiarėjančios sveikos mitybos tendencijos sumažino bulvių vartojimą ir Lietuvoje, tačiau keturi iš dešimties šalies gyventojų pagrindinio patiekalo vis dar neįsivaizduoja be gruzdintų, keptų, virtų bulvių ar jų košės.

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (3)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!