8 porcijoms reikės:


1,2 kg moliūgo minkštimo,
2 česnako skiltelių,
2 svogūno galvučių,
4 pomidorų,
2 morkų,
4 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 čiobrelių šakelės,
2 l daržovių sultinio,
8 valg. šaukštų grietinės,
tarkuoto muskato riešuto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
200 g špinatų.

Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles ir svogūnų galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Du pomidorus keletui sekundžių pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite luobelę, minkštimą smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir smulkiai supjaustykite.

Smulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite 2 šaukštuose aliejaus. Ten pat suberkite moliūgų kubelius ir troškinkite 5 minutes. Čiobrelius nuplaukite ir sudėkite į daržoves. Ten pat suberkite smulkintus pomidorus ir morkas. Užpilkite viską sultiniu ir virkite 15 minučių. Čiobrelius išimkite.

Sutrinkite iš daržovių tyrelę, sudėkite grietinę, įberkite tarkuoto muskato riešuto, druskos ir pipirų. Likusius pomidorus supjaustykite kubeliais. Špinatus nuplaukite ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Įkaitinkite 2.šaukštus aliejaus ir vieną minutę patroškinkite jame smulkintus pomidorus su špinatais. Sudėkite juos į sriubą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją