8 porcijos
Produktai:
375 g šaldytos trapios tešlos,
425 g moliūgų piurė,
2 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės,
1 šaukštelis prieskonių – maltų gvazdikėlių, cinamono ir muskato, 200 g rudojo cukraus,
50 g skysto medaus,
100 g pekano riešutų.
Kaip gaminti:
1. Kaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltais pabarstykite stalą ir iškočiokite tešlą iki 55 mm storio lakšto. Tešlos lakštą įklokite į kepimo skardą, padarykite kraštelius. Įdėkite kepimo formą su tešla į šaldytuvą 15 min.
2. Uždenkite tešlą kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių ir 15 – 20 min. kepkite orkaitėje. Paskui pupeles nuimkite ir dar 10 min. pakepkite.
3. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių. Moliūgą ištroškinkite garuose, sutrinkite į piurė. Sumaišykite su kiaušiniais, grietinėle, prieskoniais ir 175 g cukraus. Masę išplakite šakute, užpilkite ant tešlos, išlyginkite. Kepkite orkaitėje 45 min.
4. Likusius 25 g cukraus sumaišykite su medumi, užkaiskite, kai užvirs, pakaitinkite dar 2 – 3 min. Suberkite į karamelę riešutus, išmaišykite, šią masę užliekite ant pyrago.
Skanaus!