8 porcijos

Produktai:

375 g šaldytos trapios tešlos,
425 g moliūgų piurė,
2 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės,
1 šaukštelis prieskonių – maltų gvazdikėlių, cinamono ir muskato, 200 g rudojo cukraus,
50 g skysto medaus,
100 g pekano riešutų.

Kaip gaminti:

1. Kaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltais pabarstykite stalą ir iškočiokite tešlą iki 55 mm storio lakšto. Tešlos lakštą įklokite į kepimo skardą, padarykite kraštelius. Įdėkite kepimo formą su tešla į šaldytuvą 15 min.

2. Uždenkite tešlą kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių ir 15 – 20 min. kepkite orkaitėje. Paskui pupeles nuimkite ir dar 10 min. pakepkite.

3. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių. Moliūgą ištroškinkite garuose, sutrinkite į piurė. Sumaišykite su kiaušiniais, grietinėle, prieskoniais ir 175 g cukraus. Masę išplakite šakute, užpilkite ant tešlos, išlyginkite. Kepkite orkaitėje 45 min.

4. Likusius 25 g cukraus sumaišykite su medumi, užkaiskite, kai užvirs, pakaitinkite dar 2 – 3 min. Suberkite į karamelę riešutus, išmaišykite, šią masę užliekite ant pyrago.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją