Reikės:

Nedidelio moliūgo,
20 plonų juostelių šaltai rūkyto kumpio,
100 g parmezano sūrio,
100 g saulėgrąžų,
rukolos salotų,
nedidelės džiovintos čili paprikos (susmulkintos),
alyvuogių aliejaus,
juodųjų pipirų,
druskos,
3 skiltelių česnako.

Česnaką susmulkinti, saulėgrąžas arba moliūgo sėklas pakepinti aliejuje. Moliūgą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apvolioti druskos, pipirų ir kalendros sėklyčių bei aliejaus mišinyje. Paskui apibarstyti česnakais ir kepti orkaitėje 20-25 minučių.

Padažui skirtas kalendros sėklas sutrinti, įberti druskos, pipirų ir sumaišyti su aliejumi bei vyno actu.

Parmezano sūrį sutarkuoti arba supjaustyti itin plonais gabalėliais. Į lėkštes dėti rukolos saltų, užpilti padažo, tada - kumpį, sūrį, saulėgrąžas, moliūgo gabaliukus ir vėl užpilti padažo.

Padažui:

5-6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2-3 šaukštai vyno acto,
kalendros.

Skanaus!