Produktai

Tešlai:

2,5 puodelio miltų (ir dar trupučio minkymui)
1 puodelio nesūdyto sviesto, labai šalto, supjaustyto kubeliais
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio cukraus
6-8 arbatinių šaukštelių ledinio vandens

Sirupui:

1/2 puodelio nesūdyto sviesto
3 valgomieji šaukštai miltų
1/4 puodelio vandens
1/2 puodelio baltojo cukraus
1/2 puodelio rudojo cukraus

Įdarui:

8 sultingi, traškūs obuoliai – nulupti, ir supjaustyti

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite, kad gautumėte pastos konsistenciją. Įpilkite vandens, suberkite baltąjį ir rudąjį cukrų ir užvirkite. Sumažinkite temperatūrą ir lėtai virkite.

2. Į kepimo indą sudėkite tešlą apatinei plutelei, ant jos sudėkite obuolių skilteles, su kaupu. Iš likusios tešlos suformuokite tinklelį. Ant viršaus atsargiai užpilkite sviesto ir cukraus sirupą. Pilkite atsargiai, kad jis neišbėgtų per kraštus.

3. Kepkite 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių C. Toliau kepkite 35-45 minutes, kol obuoliai suminkštės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)