6 – 8 porcijos / 110 min. 355 kcal.

Reikės:

500 g jautienos filė;
50 g kiaulienos lašinių;
1 galvutės česnako;
0,5 arb.š. sodos;
raudonosios paprikos miltelių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
100 g česanko;
1 stiklinės mėsos sultinio;
Petražolių, krapų;
2 – 3 valg.š. alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

Česnaką nuvalykite, jautieną nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Mėsmale sumalkite jautieną, lašinius ir česnakus. Įberkite į faršą druskos, maltos paprikos, juodųjų pipirų, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio, sudėkite vandeniu užgesintą sodą. Viską gerai išmaišykite.

Faršą nakčiai palikite šaldytuve. Kitą dieną iš jo suformuokite maždaug 10 – 15 cm ilgio dešreles. Jas kepkite ant atviros ugnies, grotelių ar orkaitėje.

Pasiruoškite padažą. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnakus nuvalykite ir sutrinkite su druska iki vienalytės masės. Tuomet įpilkite mėsos sultinio, alyvuogių aliejaus, pipirų ir žalumynų. Išmaišykite. Mititei valgykite su šiuo padažu, pagal išmonę papuoškite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)