Tai šventinis patiekalas. Mėsa geriausiai išlaikys savo formą, jeigu kiekvieną gabalėlį surišite siūlu. Kaip taisyklė, veršiuko koją Italijoje patiekia su tirštu rizoto.
Milano veršiena_7
Paruošimui: 45 min.
Gaminimui: 1 val. 45 min.
Kaloringumas: 530 kcal/1porc.

4 porcijos

4 gabaliukai veršienos kulninės (kartu su kaulu),
3 morkos,
3 saliero stiebai,
400 g pomidorų,
2 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
pundelis petražolių,
4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
2 valg. šaukšt. sviesto,
½ arbat. šaukšt. kmynų,
1 lauro lapelis,
250 ml mėsos sultinio,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Garnyrui:

1 svogūnas,
skiltelė česnako,
pundelis petražolių,
500 g šparaginių pupelių,
50 g sviesto,
30 g Parmezano sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Prieskoniniam padažui:

½ pundelio petražolių,
pusės citrinos tarkuota žievelė,
1 skiltelė česnako.

Paruošimas:

1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

2. Morkas ir salierus supjaustykite kubeliais.

3. Pomidorus nuplikinkite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite.

4. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

5. Petražoles nuplaukite, išdžiovinkite ir susmulkinkite.

6. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus, pavirkite pasūdytame vandenyje 12 min. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

7. Parmezaną sutarkuokite smulkia trintuve.

Gaminimas:

Milano veršiena_9

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Stebėkite, kad neperkaistų.

Milano veršiena_8

2. Įkaitintame aliejuje gerai iš abiejų pusių apkepinkite mėsos gabalėlius. Paskui suberkite ir kepinkite pusę morkų, svogūnų ir salierų.

Milano veršiena_7

3. Suberkite kmynus, 2 skilteles česnako, lauro lapą ir smulkintas petražoles. Pusę pomidorų sumaišykite su 125 ml sultinio.

Milano veršiena_6

4. Sultinį su pomidorais pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite į mėsą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą ant silpnos ugnies maždaug 1 val.

Milano veršiena_5

5. Į mėsą supilkite likusį sultinį ir suberkite likusias daržoves. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 45 min.

Milano veršiena_4

6. Prieskoniniam padažui dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles ir tarkuotą citrinos žievelę.

Milano veršiena_3

7. Į šį mišinį suberkite susmulkintą česnako skiltelę ir padėkite į šaldytuvą iki serviravimo.

Milano veršiena_2

8. Keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite 50 g sviesto. Pakepinti jame svogūną, suberti susmulkintą česnako skiltelę ir dar pakepinkite.

Milano veršiena_1

9. Į pakepintus svogūnus suberkite apvirtas šparagines pupeles, pagardinkite druska ir pipirais ir pakepinkite maždaug 5 min.

Milano veršiena_10

10. Į pupeles suberkite susmulkintas petražoles. Paruoštą mėsą ir šparagines pupeles išdėliokite į lėkštes. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis su citrinos žievele ir tarkuotu Parmezanu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Miestelis Airijoje, kuriame lietuviams net nebereikia anglų kalbos (128)

Dėl lietuvių kiekio Airijos šiaurėje esantis Monachano miestelis jau vadinamas mažąja Lietuva....

Lietuvai – galimybė prisitraukti pinigų iš Lenkijos (47)

Politinis neapibrėžtumas Lenkijoje verčia tenykštį verslą žvalgytis į užsienį, o Lietuva...

Nyderlanduose užkirstas kelias potencialiam teroristiniam išpuoliui nutrauktas roko grupės koncertas (8)

Nyderlanduose vienas ispanas buvo sulaikytas netoli roko koncerto vietos vairuojantis dujų balionų...

Sąžiningai pasielgusi vairuotoja liko apgauta „teisininkės“: eismo įvykio nė nebuvo

Darydama automobilio dureles kitos mašinos dureles įbrėžusi klaipėdietė sulaukė netikėtų...

O gerti kefyrą naktį – normalu? (9)

Apie naudingąsias šio gėrimo savybes daug prirašyta. Net autoritetingiausi mokslininkai šiam...

Atskleista, kaip atsirado virusai (4)

Įdomus Antarktidos mikrobas gali pateikti užuominų apie vieną iš pačių didžiausių evoliucijos...

Orai: paskutinį vasaros savaitgalį – šioks toks pagerėjimas (20)

Antroje savaitės pusėje orai bus vėjuotesni, vieną šalies pusę lietus merks labiau nei kitą....

Liūdna žinia: L. Lekavičius dėl traumos priverstas praleisti Europos čempionatą (129)

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad per rungtynes su Islandija Lukas Lekavičius patyrė sunkesnę...

Ženklai, jog patys to nežinodami galite sirgti skrandžio opalige

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenys rodo, kad skrandžio opa kada nors gyvenime...

Diskusijas kursto viena įtartina filmo „Valkirija“ scena: T. Cruise'as dėvi figūrą formuojančius apatinius? (5)

Tomas Cruise'as sulaukė vaiduoklių iš praeities. Socialiniame tinkle „Twitter“ gerbėjai...