Vasara – atostogų ir kelionių metas. Puiki galimybė atsivežti šviežių vaisių iš svetur. DELFI skaitytoja Almina kepė pyragą iš figų, atvežtų iš Liublijanos. Pasirinkimas turguje didžiulis, skonis – tirpsta burnoje. Ta proga ji iškepė migdolinis pyragą su šviežiomis figomis.

Reikės:

1 stiklinė maltų migdolų;
1 stiklinė miltų;
11 gr . kepimo miltelių;
200 gr. sviesto;
1 stiklinė cukraus;
1/2 arb. šaukšt. vanilės esencijos;
4 kiaušiniai;
6 -8 šviežios figos.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

Dubenyje sumaišykite maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius.

Sviestą ištirpdyti vandens vonelėje ir išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuolat maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Pabaigoje suberti ir įmaišyti sausuosius produktus.

20 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną padenkite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Figas perpjaukite perpus ir šiek tiek įspausdami išdėliokite ant pyrago. Kepdamos jos atsidurs pyrago dugne.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)