4 porcijos

Produktai:

2 kg midijų,
150 ml grietinėlės,
3 – 4 žiupsneliai šafrano,
2 svogūnai,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
keli juodųjų pipirų grūdeliai,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
1 šaukštas smulkintų kalendrų,
1 šaukštas smulkinto daržinio builio.

Kaip gaminti:

1. Midijas nuplaukite. Šafraną užpilkite 2 šaukštais karšto vandens.

2. Svogūnus nulupkite susmulkinkite, suberkite į didelį puodą, įpilkite acto, įberkite pipirų, užkaiskite. Kai actas išgaruos, sudėkite midijas. Kaitinkite 5 – 6 min., kol atsivers midijos. Nukoškite jas per sietelį.

3. Iš midijų išsiskyrusias sultis kaitinkite, kol maždaug pusė išgaruos, tada supilkite grietinėlę ir vandenį su šafranu.

Pakaitinkite dar 1 min. Suberkite prieskonines žoleles ir suberkite midijas į padažą. Išmaišykite ir iš karto patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)