Kuo ilgesnį laiką ji bręsta, tuo yra geriau. Sakoma, jog tam, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla turėtų pastovėti mažiausiai 6 savaites.

Tešlai reikės: 500 g medaus, 2 stiklinių cukraus, 250 g sviesto, 1 kg ir 1 stiklinės miltų, 4 kiaušinių, 3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos, 0,5 stiklinės pieno, žiupsnelio druskos, 1 stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų, 0,5 stiklinės sutarkuotos apelsino žievelės, 0,5 stiklinės razinų, 1 kupino šaukšto kakavos, 2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono, 0,5 arbatinio šaukštelio nubrauktų juodųjų pipirų, meduolių prieskonių.

Kaip paruošti? Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite. Kai sviestas ištirpsta ir skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai. Tada viskas išmaišoma iki vienalytės masės. Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu, patalpinamas į šaldytuvą ir laikomas iki Kalėdų. Po to kepame meduolius kaip įprasta. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus palaikyti, kad suminkštėtų.