Mėsos kukuliai gardžiame padaže

 (2)
Labai puikus patiekalas pietums. Tikras malonumas su puria bulvių koše!
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Padažui reikės:

300 g pievagrybių;
680 g pomidorų savose sultyse;
120 ml grietinės
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
4 skiltelės česnako;
4 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. rudojo cukraus;
prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas).
120 g mocarelos.

Kukuliams:

500 g vištienos faršo;
250 g maltos karšto rūkymo dešros;
120 ml džiuvėsėlių;
1 svogūno;
120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
didelio kiaušinio;
pagal skonį prieskonių.

Eiga:

Padažas:

Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis.

Kukulaičiai:

Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes.

Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą įspaudžiame pjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.