Mėsos kukuliai gardžiame padaže

 (2)
Labai puikus patiekalas pietums. Tikras malonumas su puria bulvių koše!
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Padažui reikės:

300 g pievagrybių;
680 g pomidorų savose sultyse;
120 ml grietinės
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
4 skiltelės česnako;
4 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. rudojo cukraus;
prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas).
120 g mocarelos.

Kukuliams:

500 g vištienos faršo;
250 g maltos karšto rūkymo dešros;
120 ml džiuvėsėlių;
1 svogūno;
120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
didelio kiaušinio;
pagal skonį prieskonių.

Eiga:

Padažas:

Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis.

Kukulaičiai:

Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes.

Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą įspaudžiame pjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Pasiūlymas pietums: makaronai su gardžiausiais padažais (1)

Greitai ir lengvai paruošiama, o kas svarbiausia – galima derinti su įvairias mėgstamais ingredientais ir taip pasiruošti išskirtinį patiekalą.

Gardusis vištienos ir sūrio apkepas (3)

Šis vištienos ir parmezano apkepas gaminamas be tešlos, ingredientai iš anksto neapkepinami keptuvėje. Tai švelnios vištienos, traškios sūrio plutelės ir pikantiško padažo derinys.

Kotletai su špinatais ir feta (18)

Kotletukai buvo minkšti ir sultingi. Jei pabodo įprasti gaminiai, išbandykite šį savo pietums.

Gardusis Jamie Oliverio omletas (32)

Tai skanūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė vos per kelias minutes. Omletą galima valgyti vieną ar su daržovėmis – tai didelių pastangų nereikalaujantis, tačiau puikus patiekalas.

Ispaniško kumpio pjaustymo menas: kokio storio turi būti tobulas griežinėlis? (11)

Valensija – nuolatos šurmuliuojantis pietinės Ispanijos metropolis. Miesto centre esančioje dengtoje turgavietėje galima rasti garsiojo ispaniško kumpio. Norint profesionaliai plonai supjaustyti ne vienam lietuviui puikiai žinomą kumpį, reikia daug praktikos.