Mėsos kukuliai gardžiame padaže

 (2)
Labai puikus patiekalas pietums. Tikras malonumas su puria bulvių koše!
Mėsos kukuliai gardžiame padaže
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Padažui reikės:

300 g pievagrybių;
680 g pomidorų savose sultyse;
120 ml grietinės
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
4 skiltelės česnako;
4 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. rudojo cukraus;
prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas).
120 g mocarelos.

Kukuliams:

500 g vištienos faršo;
250 g maltos karšto rūkymo dešros;
120 ml džiuvėsėlių;
1 svogūno;
120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
didelio kiaušinio;
pagal skonį prieskonių.

Eiga:

Padažas:

Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis.

Kukulaičiai:

Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes.

Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą įspaudžiame pjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištiena įtampai mažinti su Džiugu Siaurusaičiu (3)

Šį kartą „Nuotaikų virtuvėje“ – vištienos receptas, padėsiantis atsikratyti taip dažnai šiandien žmones kamuojančios įtampos. Šefas iš Italijos Gian Luca Demarco kartu su laidų vedėju Džiugu Siaurusaičiu siūlo išskirtinį ramybę suteikiantį sveikai ir laimingai augusios vištienos receptą!

Kaimiška grybienė (8)

Skaniausia su tikrais miško grybais, jei tik jų turite.

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai (3)

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu.

Kopūstų ir faršo troškinys

Tai puikus patiekalas, kai norisi šilto maisto ir daug... Puikiai atstoja ir sriubą, ir antrą patiekalą.

Apelsininiai sausainiai (1)

Sausainiai puikūs, labai skanūs, nors ir be galo paprasti.