Mėsos kukuliai gardžiame padaže

 (2)
Labai puikus patiekalas pietums. Tikras malonumas su puria bulvių koše!
Mėsos kukuliai gardžiame padaže
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Padažui reikės:

300 g pievagrybių;
680 g pomidorų savose sultyse;
120 ml grietinės
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
4 skiltelės česnako;
4 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. rudojo cukraus;
prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas).
120 g mocarelos.

Kukuliams:

500 g vištienos faršo;
250 g maltos karšto rūkymo dešros;
120 ml džiuvėsėlių;
1 svogūno;
120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
didelio kiaušinio;
pagal skonį prieskonių.

Eiga:

Padažas:

Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis.

Kukulaičiai:

Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes.

Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą įspaudžiame pjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Vaikų džiaugsmas - ant griliaus kepti zefyrai (7)

Minkšti ir burnoje tirpstantys saldumynai, pavergę vaikų širdis ir skonių receptorius, – zefyrai. Tikras saldumynų karalius, puikiai tinkantis vasaros išvykoms ir ne tik. Dar neseniai Lietuvoje išpopuliarėjusį desertą žiemos metu daugelis įprato dėti į kakavą, o vasarą kepti ant laužo. Puikiu desertu iškylautojams šie purūs saldumynai taps ir iškepti ant griliaus.

Lengvas kaip debesėlis jogurtinis tortas su braškėmis

Šį tortą pagaminsite per 1 valandą, tačiau reikės dar 4 valandų jam atšaldyti, kad sustingtų želė sluoksniai. Vienoje porcijoje – 290 kcal.

Mėgaukitės: 4 gardėsiai su braškėmis (1)

Vasara ir braškės – neatsiejami dalykai. Pasirodo, šios uogos iš tiesų yra rožių šeimos narės, o viduramžiais buvo manoma, kad jos gali atnešti taiką ir klestėjimą. Norite tikėkite, norite ne, bet jei įsimylėjėliai padalys pusiau ir suvalgys dvigubą braškę – jų meilė klestės. Norėdami vasarą praleisti meiliai ir gardžiai, gaminkite patiekalus iš šių raudonų vasaros gėrybių.