Šie mėsos kukulaičiai ne tik gardūs, bet ir nuotaikingai spalvoti - juos puošia paprika ir įvairūs žalumynai.
Mėsos kukuliai
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

300 g maltos kiaulienos,
300 g maltos jautienos,
200 g duonos,
30 g rūkytos šoninės,
1 nedidelės raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto sviesto,
1 kiaušinio,
2 valg. šaukštų kapotų petražolių,
pusės šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų aliejaus.

Duoną išmirkykite vandenyje ir gerai nuspauskite. Rūkytą šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Svogūno galvutę ir česnako skiltelę nulupkite, smulkiai sukapokite ir iki skaidrumo pakepinkite įkaitintame svieste. Po to truputėlį atvėsinkite.

Nuspaustą duoną sutrinkite ir sumaišykite su česnakų mišiniu, rūkytos šoninės gabalėliais, smulkinta saldžiąja paprika, svogūnų laiškų žiedeliais, kapotomis petražolėmis ir malta jautiena bei kiauliena. Į mėsos masę įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis sukočiokite kukulaičius ir šešias minutes kepkite iš visų pusių, kol šie gražiai apskrus. Prie mėsos kukulaičių patiekite pomidorų padažą ir bulvių košę.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (79)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (9)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (915)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (4)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (275)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos?

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (31)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Vėžio pacientams viena klaida mirties riziką padidina net 2,5 karto (13)

Vėžys – sunki liga, kuriai įveikti reikia daug jėgų ir stiprybės. Chemoterapija , kurią...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (7)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...

Po „2 Barai“ išlikimo kovos projektą paliko net trys dalyviai, du sugrįžo svečio teisėmis

Sekmadienio vakarą pajūryje vyko tiesioginis vasaros projekto „2 Barai“ ketvirtfinalis, po...