Dar vienas apkepo variantas mėgstantiems bulves lietuviams. Mėsą galite naudoti tokią, kokią norite ar tiesiog tokią, kokią turite. Jeigu pageidaujate, galite naudoti ir faršą, tik jį reiktų pagardinti prieskoniais.
Bulvės, daržovės
© Corbis/Scanpix
Reikės:

400 g mėsos (kiaulienos, vištienos arba kalakutienos),
1 arbat. šaukšt. garstyčių,
5 didelių bulvių,
200 ml grietinėlės (20% riebumo),
2 kiaušinių,
4-5 valg. šaukšt. miltų,
50 g kieto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.

Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.

Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.

Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180С temperatūroje. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Miestelis Airijoje, kuriame lietuviams net nebereikia anglų kalbos (19)

Dėl lietuvių kiekio Airijos šiaurėje esantis Monachano miestelis jau vadinamas mažąja Lietuva....

Orai: paskutinį vasaros savaitgalį – šioks toks pagerėjimas (12)

Antroje savaitės pusėje orai bus vėjuotesni, vieną šalies pusę lietus merks labiau nei kitą....

Liūdna žinia: L. Lekavičius dėl traumos priverstas praleisti Europos čempionatą (103)

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad per rungtynes su Islandija Lukas Lekavičius patyrė sunkesnę...

Individualių statybininkų įkainiai priartėjo prie įmonių tarifų (216)

Būsto rinkos aktyvumas didina statybininkų darbo įkainius. Nors individualiai dirbantys meistrai...

Metė gerai apmokamą darbą Škotijoje ir grįžo į Lietuvą: nežinau, kur žmonės mato tiek negatyvo (216)

Agnė Butautaitė iš emigracijos grįžo pernai ir iškart ėmėsi veikti – Panevėžio centre,...

Atsarginį variantą jau paruošęs D. Adomaitis pyko: taip ir įvyksta kvailos traumos (20)

Sausakimšoje „Šiaulių“ arenoje Lietuvos rinktinė be didesnio vargo 84:62 susitvarkė su...

Be susižeidusio L. Lekavičiaus likusi Lietuvos rinktinė pranoko Islandiją (220)

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos krepšinio rinktinė kontrolinėse rungtynėse Šiauliuose...

Jaunasis filosofas įvardijo, ko trūksta šiuolaikinei kartai (43)

Klasikinių mokslų magistro studijas Kembridže ( Jungtinė Karalystė ) su pagyrimu baigęs ir šiuo...

Nustebsite pamatę: dizaineris sukūrė išskirtinius vandens mylėtojų kostiumus (7)

Žmonėms, kuriems vanduo, jūros bangos ir smėlis yra visas gyvenimas, mados dizaineris Thomas...

Įspūdingomis asmenukėmis išgarsėjęs vaikinas visose savo nuotraukose slepia žinutę vienam žmogui (4)

Natūralu, kad tėvai paprastai nerimauja, kai jų vaikams tenka vykti į užsienį. Tad norėdamas...