„Forest“ restoranų šefė Liucija Makovska siūlo pabandyti gardų mėsainį ant grilio paruošti ir namuose. Užtruksite vos pusvalandį.

Mėsainiui reikės:

1 mėsainio bandelės,
1 jautienos maltinio ( 500 g jautienos, garstyčių, druskos, pipirų),
salotų lapų,
35 g bri sūrio,
50 g karamelizuotų svogūnų (250 g raudonų svogūnų, aliejaus kepimui, balzamiko acto, cukraus, druskos);
15 g batatų traškučių (1 batato, aliejaus kepimui).

Jautienos maltinio gaminimas:

Maltą jautieną sumaišykite su garstyčiomis, vandeniu ir aliejumi, paskaninkite prieskoniais. Suformuokite ovalios formos bandelės dydžio maltinį.

Karamelizuotų svogūnų gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkiais kubeliais (5 mm dydžio) pjaustytus raudonus svogūnus ir kepkite apie 10 min., kol jie suminkštės. Tuomet berkite cukrų, druską, pilkite balzamiko actą. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

Batatų traškučių gaminimas:

Batatą supjaustykite apie 1,5 mm storio riekelėmis. Jas kepkite įkaitintame aliejuje, kol traškučiai taps traškūs. Išimkite juos iš keptuvės, riebalus nusausinkite popierine servetėle.

Mėsainio gaminimas:

Mėsainio bandelės abi puses (viršutinę ir apatinę) apkepkite ant grilio.

Jautienos maltinį taip pat apkepkite ant grilio, kiekvieną pusę kepkite po maždaug 4 min. Kepimo pabaigoje ant mėsainio uždėkite bri sūrį. Tuomet ant apatinės bandelės dėkite salotų lapus, ant jų – karamelizuotus svogūnus ir užvožkite viršutinę bandelės pusę.
Mėsainį patiekite su batatų traškučiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)