Apkepui reikės:


1,5 stiklinės cukraus,
6 kiaušinių,
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno,
2 skardinės sutirštinto pieno,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Įkaitinkite orkaitę. Jums reikės šešių specialių indelių atskiroms porcijoms ruošti arba kitokio apkepui skirto indo ir didelės keptuvės viskam sudėti.

Keptuvėje kaitinkite stiklinę cukraus, nuolat maišydami, kol cukrus paruduos ir virs karamele.

Greitai į kiekvieną indelį įpilkite po du-tris šaukštus karamelės, palenkite indelius taip, kad karamelė tolygiai pasiskirstytų ant kraštų. Jei karamelė ims kietėti, iš naujo pašildykite.

Plaktuvu suplakite kiaušinius. Supilkite pieną, tuomet lėtai įmaišykite pusę stiklinės cukraus bei vanilinį. Gerai išmaišykite.

Kremą supilkite į indelius. Juos sudėkite į kepimo indą ir į jį pripilkite tris-penkis cm karšto vandens. Kepkite keturiasdešimt penkias minutes.

Išimkite, atvėsinkite. Indelius šaldytuve palaikykite apie valandą, paskui juos apverskite ant lėkštės – karamelės padažas sutekės ant apkepo.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją