Jums, turbūt kaip ir man, varškės apkepas primena vaikystę, ir dabar aš jo beveik negaminu. Nežinau, ar todėl, kad jį palieku mamos krosniai, ar kad šis patiekalas gan vaikiškas, bet ne per seniausiai pietų metu ragavau tobulai purų varškės ir morkų pyragą, kuris ir atgynė norą man pagaminti panašų.

O kad nereiktų ilgai laukti, kol pyragas iškeps, pravės, kad galėtum pjaustyti, jį siūlau kepti mažuose indeliuose. Primenu, kad visada galima šį apkepą paskaninti mėgstamais džiovintais vaisiais.

Apkepui paruošti reikės (6 maži indeliai arba 1 didelis):

200 g varškės
4 kiaušinių
75 g sviesto
4 v.š cukraus
3 v.š. manų kruopų
2 vidutinių morkų
1 a.š. kepimo miltelių

Pirmiausia tik kiaušinių trynius gerai išplakiau su cukrumi, tuomet sudėjau smulkiai pertrintą varškę, supyliau ištirpintą sviestą, sudėjau smulkiai sutarkuotas (kitaip tariant su smulkiausia, bulvių tarkiui padaryti skirta tarka) morkas, viską gerai išmaišius, įdėjau manų kruopas bei kepimo miltelius, pabaigai lengvai įmaišiau iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus.

Gautą masę supilsčiau į mažus kepimo indelius (juos patepiau sviestu) ir kepiau orkaitėje apie 35 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Jei kepsite viename didesniame inde, apkepas keps apie 45-50 minučių.