Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

 
34
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Sveikiname gardžiausių velykinių patiekalų gamintojas!

2014 balandžio mėn. 23 d. 17:40
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!

Naudingas VIDEO: kaip iškart supjaustyti 10 mažų pomidorų

2014 balandžio mėn. 24 d. 00:01
Nuo šiol nebūtina kankintis, jei norite perpjauti per pusę 10 mažų pomidoriukų.

Kokosiniai keksiukai

2014 balandžio mėn. 23 d. 11:27

Kaip kavos kilmės šalis nulemia aromato subtilybes (2)

2014 balandžio mėn. 22 d. 14:45
Kiekvienas žinome, kad vyno kokybę ir platų skonių spektrą lemia regionas, kuriame subrandinamos vynuogės. Tačiau ar susimąstome, kaip geografinė platuma, kurioje subrandinamos kavos pupelės, atsispindi kavos puodelyje bei ar šis veiksnys turi lemiamos įtakos kavos skoniui ir kokybei?

Nuostabūs sūrio kepsniukai

2014 balandžio mėn. 22 d. 00:01
Nuostabūs sūrio kepsniukai
Asmeninio archyvo nuotr.
Neturint ar nevalgant mėsos, nuostabius kepsnius galima išsikepti ir iš sūrio.