Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

 
34
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

VMG siekia atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą (8)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:22
Socialinė akcija „VMG tikras“
Organizatorių nuotr.
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Greitas užkandis: grybais įdaryti kiaušiniai (8)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:09
Greita, skanu ir lengva:

Naujo vasaros sezono vynai (4)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 00:01
Supažindinu delfi.lt skaitytojus su naujai Lietuvoje atsiradusiais bei vasaros metu atrastais vynais.