Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Registruoti (0) Anonimiški (34)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Vestuvinių tortų mados lygiuojasi į nuotakų sukneles ir puokštes (3)

Lietuvoje vestuvių sezonas paprastai prasideda nuo šv. Velykų ir piką pasiekia vasarą bei pirmaisiais rudens mėnesiais, o šaltuoju metų laiku aprimsta.

Savaitgalio kepsniai: patarimai, ką ir kaip kepti žarijų kaitroje

Grilio kultūra Lietuvoje išpopuliarėjo tik per pastaruosius dvejus metus, nors šalyje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija, priklausanti Pasaulinei grilio asociacijai, veikia jau 10 metų. Tačiau apie maisto ruošimą kepsninėje vis dar yra mažai žinoma.

BBQ specialistai pataria, kaip marinuoti kepsnius ir kokius padažus naudoti (8)

Mėgstantys iškylauti – tam dažnai ruošiasi iš anksto – planuoja, ką gamins, marinuoja mėsą, dairosi įvairių receptų. Tačiau ar tikrai žinome viską apie marinatus ir padažus grilyje keptiems patiekalams?

Apskrudusi ir daržovių padažu pagardinta duonelė ciabatta

DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre griliuje iškeps duonelę ciabatta, kurią pagardins daržovėmis.

Gardžios perlinių kruopų salotos (2)

Sočios šiltos salotos.