Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Kaip per 10 minučių suminkštinti avokadą

Jums reikės: kepimo skardos, folijos ir kieto kaip akmuo avokado. Pataria purewow.com.

Burnoje tirpstantys šokoladiniai triufeliai (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Burnoje tirpstantis morkų pyragas (9)

Tai garsusis Semo morkų pyragas, kuriuo dalinasi allrecipes.com. Išmėginkite!

Gaivios tuno salotos

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausios salotos“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Svečiuose - Graikijos virtuvė: ką valgo šiuolaikiniai Olimpo dievai? (5)

Kol lietus plovė Kauno gatves, o vėjas bandė pripūsti miestan pavasarį, žvelgiant pro lėktuvo, skrendančio į Kosą, langą siela nurimo. Savaitei pabėgti, pakeliauti, bent dalele prisiliesti prie kitos kultūros ir paskanauti nepažintos šalies patiekalų – štai dėl ko verta gyventi!