Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
Foto: Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Registruoti (0) Anonimiški (34)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

„Pasaulio virtuvės": kesadilija su vištiena

DELFI TV startuoja naujas kulinarinių laidų ciklas „Pasaulio virtuvės", kuriame įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleis savo sugebėjimus, supažindins su skirtingų šalių patiekalais, bet ir pagamins tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.

Gardus ir paprastas: keptuvėje keptas tortas (17)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!

KONKURSAS „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“: laimėkite „Fiskars“ prizus

Skelbiame naują receptų konkursą ir kviečiame visus aktyviai dalyvauti ir laimėti puikius Suomijos gamintojo „Fiskars“ įsteigtus prizus!

Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas (25)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!