Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Registruoti (0) Anonimiški (34)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Neatsilaikysite: varškės pyragas su džemo pertepimu (4)

Šis pyragas būtinai turi bręsti šaldytuve 48h, todėl jis turi tą nepatogumą – atsidarai šaldytuvą, o jis kvepia pyragu, na kaip susilaikyti neparagavus :) Visgi, laukimas turi privalumą, skonis užburs nuo pirmo kąsnio.

Išbandykite: kiaušiniai debesyse (9)

Savaitės dienomis mes visuomet nerandame laiko pasilepinti ypatingais pusryčiais. Skubėdami geriame kavą ar arbatą, susitepam greitai kokį sumuštinį ar suvalgome jogurto. Būtent todėl, savaitgalį turėdami daugiau laiko, privalome pasigaminti, ką nors geriau ir įmantriau nei paprastą dieną.

Grilyje keptas upėtakis, įvyniotas į šoninę (9)

Kai atšyla oras, taip norisi išbėgti iš virtuvės! Imame kepsninę, statome prie namų ar lekiame į gamtą. Ilgi savaitgalių vakarai ar atostogų metas leidžia mums jaukiai susėdus šeimos ar draugų būrelyje pasidalyti savo džiaugsmais ar rūpesčiais ir, žinoma, pasivaišinti patiekalais.

Išsirinkite: trys gardūs pyragai mamai

Daugeliui įprasta Motinos dienos proga savo mamą sveikinti dovanojant pavasarinių gėlių puokštę ir skanų pyragą. Iš tiesų, pyragas – puiki dovana, o ypač, jei jį kepate pats.

„Pasaulio virtuvės": aštrus jautienos troškinys (2)

Restorano „Meksika" šefas Panagiotis Kasapispagamins tradicinį meksikiečių patiekalą - Chili con carne (čili troškinį).