Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tiesiog privalote išmėginti: burokėlių pesto (7)

Dievinu šią daržovę! Ir ne vien dėl to, kad ji nudažo nacionalinius šaltibarščius, bet ir dėl to, kad ją galima valgyt ištisus metus, iš jos gali gaminti begalę skirtingų patiekalų, net desertus. Matyt burokėlį galėtume tituluoti geriausia daržove Lietuvoje.

Trys neapsakomo gardumo picos (8)

Pica – kai kam tik su “česnakiniu” padažu, kitiems – tai neatsiejama nuo geltono sūrio, pigaus kumpio ir dar bala žino ko (na tokių, kaip perkat “tinkleškėse”). Bet tikroji, pirmoji Napolietiška pica – tik iš aukštos kokybės miltų, gardinta šviežiais trijų rūšių pomidorais ir kepta būtent malkomis kūrenamoje krosnyje.

Tkemali lietuviškai – kaukazinių slyvučių pagardas (2)

Lenkiu galvą gruzinų virtuvei, ypač padažams ir pagardams, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, salotas, sūrius… Tikras gruziniškas tkemali yra gardintas žole ombalo, kuri auga tik Gruzijoje, todėl gaminu iš to, ką turime.

Maisto renesansą išgyvenantis Vilnius atranda naujų skonių pasaulį

Ar kada bandėte prašyti draugų rekomendacijos, kur skaniai pavalgyti Vilniuje? Kone kiekvienas bičiulis greičiausiai turės savo nuomonę bei ką patarti: kur ruošiamas skaniausias mėsainis, kur geriausi užkandžiai ar įdomiausias gėrimų pasirinkimas, kuriame restorane personalas vertas didesnių arbatpinigių, o kuri vieta „visiškai pervertinta“.

Gardumėlis: pomidorų užkandis (2)

Receptas atkeliavo iš senos rusiškų valgių knygos, labai jau keistai nuskambėjo produktų derinys, o tokius receptus visada išbandau :) Ir štai jau n metų tai vienas skaniausių šviežių pomidorų paruošimo būdų.