Marmurinis pyragas su rikota

 (34)
Lengvai ir greitai pagaminamas gardus pyragas su rikotos sūriu.
Marmurinis pyragas
Marmurinis pyragas
© Shutterstock nuotr.

175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.

Viršutiniam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.

2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Salotos vyriškai: receptai, kuriems neatsispirs stiprioji lytis

Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.

Lietuvos vyndariai: mus lenkia net latviai, o kas kaltas? (2)

Apipintas mitais, sovietmečiu išgyvenęs nuosmukį, lietuviškas vynas išgyvena atgimimo laikus. Vis daugiau vyndarių įvairiais būdais iš vaisių, uogų ar net daržovių spaudžia vyną. Jį vertina žinovai, tačiau daugelį atbaido didelė kaina, o smulkiuosius vyndarius siutina valdžios požiūris.

Tokių dar neragavote – orkaitėje kepti čeburekai (4)

Tikriausiai daugelis nustebote – negi dar ir tokių čeburekų yra? Lidse gyvenanti Odeta siūlo išmėginti šį receptą – tikrai nenusivilsite.

Ant grotelių dėkite strutienos kepsnius (2)

Lengvai virškinama kaip paukštiena ir maistinga kaip jautiena. Tuo pasižymi strutiena – viena vertingiausių mėsos rūšių ir apskritai vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Jos kepsniukai ant grotelių gali tapti sezono atradimu.

Kokia mediena tinkamiausia kepsniams gamtoje? (11)

Norint grilyje pasigaminti skanų ir aromatingą patiekalą, geros žaliavos ir derančių prieskonių nepakaks. Pravartu išsirinkti ir tinkamas malkas.