1. Į kelias dalis pasmulkiname agurkus, supjaustome riekelėmis morkas ir svogūnus, supjaustome raudonas saldžiąsias bei aitriąsias paprikas (3 litrų stiklainiui 1-ą aitriąją papriką), pasmulkiname skilteles česnako (vienam stiklainiui 2-3).

2. Į švarius stiklainius (dezinfekuojame verdančiu vandeniu) sudedame česnakus (ant dugno), krapus, pipirų grūdelius, pjaustytas daržoves bei nedidelius pomidorus.

3. Ruošiame marinatą:
-3 litrai vandens;
-13 valgomų šaukštų cukraus:
- 5 šaukštai druskos;
-1,5 stiklinės acto;
-keli lauro lapeliai.
Marinatą užvirinti ir pavirti 5 minutes.

4. Marinatą supilame į stiklainius ir paliekame pastovėti apie 3 valandas.

5. Marinatą nupilame iš stiklainių ir jį vėl užverdame.

6. Užvirusį marinatą supilame į stiklainius, sandariai užsukame, stiklainius apverčiame ir paliekame stovėti, kol atvės (stiklainius uždengiame rankšluosčiais).

Skanaus

Saulius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)