Nuplaunu, ir nulupu 6 dideles morkas ir 1 didelį saliero gumbą.

Juos reikia labai plonai supjaustyti, todėl traukiu iš spintos kombainą ir dedu pjaustyklės peilius. Daržoves beriu į 7l puodą. Ten pat keliauja išsėklintos ir juostelėm pjaustytos 4 raudonos arba geltonos paprikos.

Atskiram puode gerai išmaišau ir užkaitinu 1 l vandens, 0,5 l gero aliejaus, 1 kg cukraus, 300 g druskos.

Kai birūs produktai galutinai ištirpsta, supilu 1 l balto vyno acto
ir išjungiu ugnį. Marinatą pilu ant daržovių, gerai permaišau ir vienai dienai palieku, uždengus dangtį, ramybėje.

Sekančią dieną stambesniais gabalais, geriausia kvadračiukais, supjaustau 1 vidutinio dydžio kopūstą. Kopūstą permaišau su daržovėmis puode, taip pat suberiu 8-10 smulkiai kapotų česnako skiltelių.

Vėl uždengiu ir dar 2-3 dienoms palieku ramybėje šiltoje vietoje.

Po to jau dėlioju į įvairius indelius, dalį nešu į rūsį, dalį palieku šaldytuve.

Patarimas – galima dėti ir kitų daržovių: žiedinių kopūstų, baklažanų ar cukinijų.