Gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose. Juos užpildau, paeiliui sluoksniuodama 0,5 vidutinio kopūsto – pjaustyto stambesniais kvadratėliais, 1 didesnį šviežią nuluptą burokėlį – pjaustytą stambesniais kubeliais, 2 vnt. česnaką – stambiai pjaustytomis skiltelėmis, 1-2 čili pipirus ankštimis- pjaustytomis riekelėmis.

Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiu marinatą. Vidutiniame puode užvirinu 1 l vandens ir jam užvirus beriu 1 st. aliejaus (rapsų ar alyvuogių), 1 st. cukraus, 2 v.š. druskos be kaupo, 1 a.š. kmynų.

Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu 1,5 st. obuolių acto.

Nedelsiant užpilu marinatu daržoves, užsuku dangteliu, verčiu žemyn galva ant rankšluosčio ir kloju antklode. Atvėsusį stiklainį nešu į rūsį.

Valgyti galima po 10-12 dienų, tačiau atidarius stiklainį, daržoves jau reiktų laikyti šaldytuve.

Patarimas – jei pritrūktų marinato, papildykite stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.