Marinuoti ešeriai
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms reikės:

800 g ešerio filė,
2 valg. šaukštų citrinos sulčių,
2 svogūnų,
1 lauro lapelio,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio čiobrelių,
tarkuotos 1 citrinos žievelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
maltos paprikos miltelių,
2 česnako skiltelių,
1 kiaušinio,
po kuokštelį petražolių ir peletrūno,
miltų,
citrinos papuošimui.

Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su lauro lapeliais ir 3 valg.šaukštais alyvuogių aliejaus.

Čiobrelius smulkiai sukapoti ir kartu su tarkuota citrinos žievele suberti į aliejų su svogūnais. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir maltos paprikos milteliais.

Česnaką nulupti ir sutrinti rankiniu presu. Į pagamintą marinatą pamerkti žuvies filė ir palaikyti dvi valandas.

Kiaušinį lengvai suplakti. Petražoles ir peletrūną nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Žuvies filė išimti iš marinato ir apšluostyti servetėle. Žuvį apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir galiausiai apvolioti žalumynuose. Kepti likusiame aliejuje apie 10 minučių, vis pašlakstant marinatu. Iškepusią žuvį išdėti į lėkštes ir papuošti citrinos griežinėliais bei žalumynais – petražolėmis, čiobreliais arba peletrūnu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ispanijoje įvykdyta dar viena ataka, penki teroristai nušauti sužeisti septyni žmonės (23)

Ispanijos pajūrio kurorte Kambrilse penktadienį paryčiais automobiliui „Audi“ įsirėžus į...

Orai: po tikros karščio bangos vėl teks ieškotis megztinio (13)

Vasara tempo nemažina ir jau artimiausiomis dienomis vėl sulauksime tikros karščio bangos: oras...

„Lietuvos įtakingiausieji 2017“: žurnalistai (15)

Ir šalies elitas, ir visuomenė vieningai sutaria dėl įtakingiausių šalies žurnalistų. Sąrašo...

Teroristinis išpuolis Barselonoje: aukų skaičius dramatiškai išaugo nuolat pildoma (789)

Turistų pamėgto Ramblos rajono pagrindinėje gatvėje Barselonoje, į žmonių minią įvažiavo...

Išpuolis Barselonoje: sulaikyti du įtariamieji (270)

Ispanijos saugumo tarnybos paskelbė įtariamojo, kurio vardu išnuomotas incidente panaudotas...

Liudininkas apie kraupų išpuolį Barselonoje: jis per žmonių minią lėkė visu greičiu, nė nebandė stabdyti (29)

Ketvirtadienio vakarą Barseloną sukrėtė kraupi teroro ataka – į minią žmonių įsirėžė...

Barselonos centre gyvenantis lietuvis: nejauku ir pikta, bet tenka priimti tokią realybę (43)

Apie šešerius metus Katalonijos sostinėje Barselonoje gyvenantis kaunietis Eduardas Žigunovas...

„Sūduva“ po pertraukos neatlaikė Bulgarijos čempionų spaudimo (175)

Bulgarijos čempionai parodė savo meistriškumą. Paskutinio UEFA Europos lygos atrankos varžybų...

Lietuvoje pristatyta įspūdinga aukštosios mados Indijos kolekcija (15)

Vilniuje ketvirtadienio vakarą įvyko neeilinis mados renginys. Indijos nepriklausomybės dienos...