Keturioms porcijoms reikės:

800 g ešerio filė,
2 valg. šaukštų citrinos sulčių,
2 svogūnų,
1 lauro lapelio,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio čiobrelių,
tarkuotos 1 citrinos žievelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
maltos paprikos miltelių,
2 česnako skiltelių,
1 kiaušinio,
po kuokštelį petražolių ir peletrūno,
miltų,
citrinos papuošimui.

Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su lauro lapeliais ir 3 valg.šaukštais alyvuogių aliejaus.

Čiobrelius smulkiai sukapoti ir kartu su tarkuota citrinos žievele suberti į aliejų su svogūnais. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir maltos paprikos milteliais.

Česnaką nulupti ir sutrinti rankiniu presu. Į pagamintą marinatą pamerkti žuvies filė ir palaikyti dvi valandas.

Kiaušinį lengvai suplakti. Petražoles ir peletrūną nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Žuvies filė išimti iš marinato ir apšluostyti servetėle. Žuvį apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir galiausiai apvolioti žalumynuose. Kepti likusiame aliejuje apie 10 minučių, vis pašlakstant marinatu. Iškepusią žuvį išdėti į lėkštes ir papuošti citrinos griežinėliais bei žalumynais – petražolėmis, čiobreliais arba peletrūnu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją