Makaronai su vištiena

Šiandien pietums – makaronai su vištiena grietinėlės padaže. Paprastas ir greitas patiekalas. Nuo makaronų spintelės dar nelūžta, bet prisikaupė jau tiek, kad nori nenori, reikia kažką gaminti!
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Ir tikrai žinojau, kad bus su grietinėle! Tik va, sukau galvą, ar su krevetėmis, ar su faršo kukuliukais, ar su vištiena, šiandien laimėjo vištiena!

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v. š. sviesto.

Eiga

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to, vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.

Pradedame virti makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame, ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir, žinoma, progos nepraleidau!

Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Pasiūlymas pietums: makaronai su gardžiausiais padažais (1)

Greitai ir lengvai paruošiama, o kas svarbiausia – galima derinti su įvairias mėgstamais ingredientais ir taip pasiruošti išskirtinį patiekalą.

Gardusis vištienos ir sūrio apkepas (3)

Šis vištienos ir parmezano apkepas gaminamas be tešlos, ingredientai iš anksto neapkepinami keptuvėje. Tai švelnios vištienos, traškios sūrio plutelės ir pikantiško padažo derinys.

Kotletai su špinatais ir feta (20)

Kotletukai buvo minkšti ir sultingi. Jei pabodo įprasti gaminiai, išbandykite šį savo pietums.

Gardusis Jamie Oliverio omletas (32)

Tai skanūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė vos per kelias minutes. Omletą galima valgyti vieną ar su daržovėmis – tai didelių pastangų nereikalaujantis, tačiau puikus patiekalas.

Ispaniško kumpio pjaustymo menas: kokio storio turi būti tobulas griežinėlis? (11)

Valensija – nuolatos šurmuliuojantis pietinės Ispanijos metropolis. Miesto centre esančioje dengtoje turgavietėje galima rasti garsiojo ispaniško kumpio. Norint profesionaliai plonai supjaustyti ne vienam lietuviui puikiai žinomą kumpį, reikia daug praktikos.