Makaronai su vištiena

Šiandien pietums – makaronai su vištiena grietinėlės padaže. Paprastas ir greitas patiekalas. Nuo makaronų spintelės dar nelūžta, bet prisikaupė jau tiek, kad nori nenori, reikia kažką gaminti!
Makaronai su vištiena
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Ir tikrai žinojau, kad bus su grietinėle! Tik va, sukau galvą, ar su krevetėmis, ar su faršo kukuliukais, ar su vištiena, šiandien laimėjo vištiena!

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v. š. sviesto.

Eiga

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to, vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.

Pradedame virti makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame, ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir, žinoma, progos nepraleidau!

Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Vaikų džiaugsmas - ant griliaus kepti zefyrai (7)

Minkšti ir burnoje tirpstantys saldumynai, pavergę vaikų širdis ir skonių receptorius, – zefyrai. Tikras saldumynų karalius, puikiai tinkantis vasaros išvykoms ir ne tik. Dar neseniai Lietuvoje išpopuliarėjusį desertą žiemos metu daugelis įprato dėti į kakavą, o vasarą kepti ant laužo. Puikiu desertu iškylautojams šie purūs saldumynai taps ir iškepti ant griliaus.

Lengvas kaip debesėlis jogurtinis tortas su braškėmis

Šį tortą pagaminsite per 1 valandą, tačiau reikės dar 4 valandų jam atšaldyti, kad sustingtų želė sluoksniai. Vienoje porcijoje – 290 kcal.

Mėgaukitės: 4 gardėsiai su braškėmis (1)

Vasara ir braškės – neatsiejami dalykai. Pasirodo, šios uogos iš tiesų yra rožių šeimos narės, o viduramžiais buvo manoma, kad jos gali atnešti taiką ir klestėjimą. Norite tikėkite, norite ne, bet jei įsimylėjėliai padalys pusiau ir suvalgys dvigubą braškę – jų meilė klestės. Norėdami vasarą praleisti meiliai ir gardžiai, gaminkite patiekalus iš šių raudonų vasaros gėrybių.