Makaronai su vištiena

Šiandien pietums – makaronai su vištiena grietinėlės padaže. Paprastas ir greitas patiekalas. Nuo makaronų spintelės dar nelūžta, bet prisikaupė jau tiek, kad nori nenori, reikia kažką gaminti!
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Ir tikrai žinojau, kad bus su grietinėle! Tik va, sukau galvą, ar su krevetėmis, ar su faršo kukuliukais, ar su vištiena, šiandien laimėjo vištiena!

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v. š. sviesto.

Eiga

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to, vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.

Pradedame virti makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame, ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir, žinoma, progos nepraleidau!

Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (3)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Avižų ir uogų pusryčiai

Maistingų, saldžių pusryčių receptas su avižomis.