Makaronai su vištiena

Šiandien pietums – makaronai su vištiena grietinėlės padaže. Paprastas ir greitas patiekalas. Nuo makaronų spintelės dar nelūžta, bet prisikaupė jau tiek, kad nori nenori, reikia kažką gaminti!
Makaronai su vištiena
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Ir tikrai žinojau, kad bus su grietinėle! Tik va, sukau galvą, ar su krevetėmis, ar su faršo kukuliukais, ar su vištiena, šiandien laimėjo vištiena!

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v. š. sviesto.

Eiga

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to, vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.

Pradedame virti makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame, ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir, žinoma, progos nepraleidau!

Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (3)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Krabų lazdelių ir sūrio salotos

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.