Makaronai su vištiena

Šiandien pietums – makaronai su vištiena grietinėlės padaže. Paprastas ir greitas patiekalas. Nuo makaronų spintelės dar nelūžta, bet prisikaupė jau tiek, kad nori nenori, reikia kažką gaminti!
Makaronai su vištiena
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Ir tikrai žinojau, kad bus su grietinėle! Tik va, sukau galvą, ar su krevetėmis, ar su faršo kukuliukais, ar su vištiena, šiandien laimėjo vištiena!

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v. š. sviesto.

Eiga

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to, vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.

Pradedame virti makaronus. Kol jie verda, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame, ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir, žinoma, progos nepraleidau!

Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškės ir uogų pyragas

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Anai K. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.

Purus varškės apkepas

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Dėkojame Nijolei P.

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio (1)

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.

Lengva pagaminti: 3 gardūs žuvies receptai (1)

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.

Konkursas „Gardžiausių rudens pyragų receptai“ (1)

Ilgi rudens vakarai kviečia ilgiau pavakaroti prie arbatos puodelio, pabendrauti su draugais. O tam būtinai reikia gardžių pyragų! Tad skelbiame gardžiausio rudens pyrago konkursą!