Makaronai su tunu

 (6)
Makaronai su tunu yra puikus pasirinkimas pietums – ir sotu ir skanu. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, vienas mėgstamiausių, kai pradedu valgyti, sunku ir besustoti.
Makaronai su tunu
Makaronai su tunu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O pamenu, kai pirmą kartą mano draugas pasakė, kad gamins šį patiekalą buvau nustebusi – makaronai ir tunas? Gal neee (nelabai mėgstu tuno), bet likau sužavėta ir nuo to laiko, kai noriu kažko greito bei sotaus, gaminu šį patiekalą.

Anksčiau visada gamindavau su spagečiais, tačiau erzindavo tai, kad maišant visas padažas nusėsdavo puodo dugne, todėl pastaruoju metu pirmenybę teikiu paprastiems makaronams.

Reikės:

pusės pakelio makaronų;
skardinės kukurūzų;
dviejų didelių pomidorų;
1 svogūno;
dviejų skardinių smulkinto tuno (savose sultyse, bet tiks ir aliejuje, tuomet jį nupilkite) ;
prieskonių (druska, penkių rūšių pipirai, česnakiniai pipirai pan ).

Eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną (kažkur skaičiau, kad pjaustant reikia kvėpuoti pro burną, tada negriauš akių, bandom!) bei pomidorus.

Įkaitiname keptuvę ir tuo pačiu metu paruošiame puodą makaronams virti. Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūnus, šiek tiek pakepiname. Suberiame pomidorus, kukurūzus ir tuną bei viską gerai išmaišome. Galima įdėti kelis šaukštus grietinės.

Troškiname tol, kol pomidorai „išsileis“ (apie 10 min), suberiame prieskonius. Negailėkite pipiriukų!

Makaronams išvirus nupilame vandenį ir į puodą supilame keptuvės turinį, viską gerai išmaišome ir galime skanauti!

Paprasta ir greita, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Troškinti bulvių kukuliai (2)

Svarstote, ką įdomaus pasigaminti? Pateikiame troškintų bulvių kukulių receptą, kuris turėtų patikti kiekvienam tradicinės lietuviškos virtuvės mėgėjui.

Džiovinti pienių žiedlapiai - alternatyva šafranui (1)

Alternatyva prabangiam šafranui atrasta. Esu skaičiusi nemažai straipsnių apie žolininkų liaupsinamas kiaulpienės gydomąsias savybes, taip ir kilo mintis pasiruošti žiedų žiemai. Tačiau išdžiovinti žiedlapiai ne tik nuostabiai kvepėjo, bet ir smarkiai dažė rankų odą. Iš karto kilo mintis – nuspalvinti sriubą, troškinį ir virtinukus. Vištienos sriuba, pievagrybių ir ryžių troškinys, virtinukai su varške – viskas buvo ypatingai skanu ir tikrai vien dėl vieno naujo skonio juose.

3 gardžių cukinijų receptai

Atsibodo įprastos salotos su pomidorais ir agurkais? Tuomet į pietų racioną pravartu įtraukti spalvingąsias cukinijas. Nors iki lietuviškų cukinijų derliaus liko pora mėnesių, įvertinti šių daržovių universalumą siūlome jau dabar. Tam puikiai tiks trys salotų su cukinija receptai, atgaivinsiantys tiek kūną, tiek kulinarinius užrašus.

Keksiukai su riešutų kremu

Kaip ir dauguma šokoladinių keksiukų, šie irgi yra purūs, minkštučiai ir gardūs. Riešutų kremo kepurių mintis kilo vieną gūdžią dieną, kai reikėjo skubiai susiruošti į svečius pas saldumynų garbintojus. Jie visada laukia ne tik manęs :) Šokoladiniai keksiukai buvo iškepti, bet namie nebuvo jokių produktų glazūrai ar kremui. Tik lentynos kampe liūdintis riešutų kremo indelis.

Salotos vyriškai: receptai, kuriems neatsispirs stiprioji lytis

Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.