Makaronai su tunu

 (6)
Makaronai su tunu yra puikus pasirinkimas pietums – ir sotu ir skanu. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, vienas mėgstamiausių, kai pradedu valgyti, sunku ir besustoti.
Makaronai su tunu
Makaronai su tunu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O pamenu, kai pirmą kartą mano draugas pasakė, kad gamins šį patiekalą buvau nustebusi – makaronai ir tunas? Gal neee (nelabai mėgstu tuno), bet likau sužavėta ir nuo to laiko, kai noriu kažko greito bei sotaus, gaminu šį patiekalą.

Anksčiau visada gamindavau su spagečiais, tačiau erzindavo tai, kad maišant visas padažas nusėsdavo puodo dugne, todėl pastaruoju metu pirmenybę teikiu paprastiems makaronams.

Reikės:

pusės pakelio makaronų;
skardinės kukurūzų;
dviejų didelių pomidorų;
1 svogūno;
dviejų skardinių smulkinto tuno (savose sultyse, bet tiks ir aliejuje, tuomet jį nupilkite) ;
prieskonių (druska, penkių rūšių pipirai, česnakiniai pipirai pan ).

Eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną (kažkur skaičiau, kad pjaustant reikia kvėpuoti pro burną, tada negriauš akių, bandom!) bei pomidorus.

Įkaitiname keptuvę ir tuo pačiu metu paruošiame puodą makaronams virti. Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūnus, šiek tiek pakepiname. Suberiame pomidorus, kukurūzus ir tuną bei viską gerai išmaišome. Galima įdėti kelis šaukštus grietinės.

Troškiname tol, kol pomidorai „išsileis“ (apie 10 min), suberiame prieskonius. Negailėkite pipiriukų!

Makaronams išvirus nupilame vandenį ir į puodą supilame keptuvės turinį, viską gerai išmaišome ir galime skanauti!

Paprasta ir greita, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Čeburekai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą (7)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Balandėliai su grybais (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Labai skanios salotos (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vaikų džiaugsmas - ant griliaus kepti zefyrai (7)

Minkšti ir burnoje tirpstantys saldumynai, pavergę vaikų širdis ir skonių receptorius, – zefyrai. Tikras saldumynų karalius, puikiai tinkantis vasaros išvykoms ir ne tik. Dar neseniai Lietuvoje išpopuliarėjusį desertą žiemos metu daugelis įprato dėti į kakavą, o vasarą kepti ant laužo. Puikiu desertu iškylautojams šie purūs saldumynai taps ir iškepti ant griliaus.