Makaronai su tunu

 (6)
Makaronai su tunu yra puikus pasirinkimas pietums – ir sotu ir skanu. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, vienas mėgstamiausių, kai pradedu valgyti, sunku ir besustoti.
Makaronai su tunu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O pamenu, kai pirmą kartą mano draugas pasakė, kad gamins šį patiekalą buvau nustebusi – makaronai ir tunas? Gal neee (nelabai mėgstu tuno), bet likau sužavėta ir nuo to laiko, kai noriu kažko greito bei sotaus, gaminu šį patiekalą.

Anksčiau visada gamindavau su spagečiais, tačiau erzindavo tai, kad maišant visas padažas nusėsdavo puodo dugne, todėl pastaruoju metu pirmenybę teikiu paprastiems makaronams.

Reikės:

pusės pakelio makaronų;
skardinės kukurūzų;
dviejų didelių pomidorų;
1 svogūno;
dviejų skardinių smulkinto tuno (savose sultyse, bet tiks ir aliejuje, tuomet jį nupilkite) ;
prieskonių (druska, penkių rūšių pipirai, česnakiniai pipirai pan ).

Eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną (kažkur skaičiau, kad pjaustant reikia kvėpuoti pro burną, tada negriauš akių, bandom!) bei pomidorus.

Įkaitiname keptuvę ir tuo pačiu metu paruošiame puodą makaronams virti. Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūnus, šiek tiek pakepiname. Suberiame pomidorus, kukurūzus ir tuną bei viską gerai išmaišome. Galima įdėti kelis šaukštus grietinės.

Troškiname tol, kol pomidorai „išsileis“ (apie 10 min), suberiame prieskonius. Negailėkite pipiriukų!

Makaronams išvirus nupilame vandenį ir į puodą supilame keptuvės turinį, viską gerai išmaišome ir galime skanauti!

Paprasta ir greita, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Burnoje tirpstantis Agnės kugelis (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.

Gardieji vaškėtukai (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.

Po atkaklios kovos paaiškėjo, kas Lietuvai atstovaus kavos čempionate Seule (2)

Visą savaitę Lietuvoje vykęs kavos festivalis „Coffee Week Lithuania“ sekmadienį baigėsi net trijų kavos čempionatų nugalėtojų paskelbimu. Kavos ragavimo ir piešimo pieno puta nugalėtojai birželį demonstruos savo įgūdžius Budapešte vyksiančiuose pasaulio čempionatuose, o Kavos ruošimo čempionas - geriausias Lietuvos barista - rudenį mūsų šaliai atstovaus Seule.

Gardieji storuliai lietiniai (8)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Oksanai ir laukiame jūsų receptų.

Savaitgalio pusryčiai, kurių norėsis dar ne kartą

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate.