Makaronai su tunu

 (6)
Makaronai su tunu yra puikus pasirinkimas pietums – ir sotu ir skanu. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, vienas mėgstamiausių, kai pradedu valgyti, sunku ir besustoti.
Makaronai su tunu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O pamenu, kai pirmą kartą mano draugas pasakė, kad gamins šį patiekalą buvau nustebusi – makaronai ir tunas? Gal neee (nelabai mėgstu tuno), bet likau sužavėta ir nuo to laiko, kai noriu kažko greito bei sotaus, gaminu šį patiekalą.

Anksčiau visada gamindavau su spagečiais, tačiau erzindavo tai, kad maišant visas padažas nusėsdavo puodo dugne, todėl pastaruoju metu pirmenybę teikiu paprastiems makaronams.

Reikės:

pusės pakelio makaronų;
skardinės kukurūzų;
dviejų didelių pomidorų;
1 svogūno;
dviejų skardinių smulkinto tuno (savose sultyse, bet tiks ir aliejuje, tuomet jį nupilkite) ;
prieskonių (druska, penkių rūšių pipirai, česnakiniai pipirai pan ).

Eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną (kažkur skaičiau, kad pjaustant reikia kvėpuoti pro burną, tada negriauš akių, bandom!) bei pomidorus.

Įkaitiname keptuvę ir tuo pačiu metu paruošiame puodą makaronams virti. Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūnus, šiek tiek pakepiname. Suberiame pomidorus, kukurūzus ir tuną bei viską gerai išmaišome. Galima įdėti kelis šaukštus grietinės.

Troškiname tol, kol pomidorai „išsileis“ (apie 10 min), suberiame prieskonius. Negailėkite pipiriukų!

Makaronams išvirus nupilame vandenį ir į puodą supilame keptuvės turinį, viską gerai išmaišome ir galime skanauti!

Paprasta ir greita, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.

Devyni geriausi virtuvės šefų pusryčių patarimai sunkiam rytui (48)

Pradedant be lukšto virtais kiaušiniais ir baigiant žaliais tirštaisiais kokteiliai bei sušiais – devyni garsūs Didžiosios Britanijos virtuvės šefai papasakojo, kaip jie bando atsigauti kitą rytą po audringo vakarėlio, rašo independent.co.uk.

Tobulas nekeptas imbierinis sūrio pyragas (5)

Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.