Makaronai su krevetėmis ir žirneliais

 (3)
Mėgstantiems makaronus ir norintiems paįvairinti savo patiekalus.
© Recepto autorė

Reikės:

400 g makaronų,
2 skiltelės česnako,
250 g krevečių,
100 g šaldytų žirnelių,
pagal skonį pipirų ir druskos,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto.

Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.

Keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkintus česnakus, beriame krevetes, šaldytus žirnelius ir kepiname, kol krevetės ir žirneliai bus truputuką šilti. Pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir vis pamaišydami paverdame 5 min.

Tiekiame užpylę padažą ant makaronų.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vakarienė visai be jokio sąžinės graužimo

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Orkaitėje kepti bulviniai blynai (11)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Sveikesnis Vienos kepsnys (6)

Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (45)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.