Užsiverdu 7l puodą su 2/3 vandens. Vandeniui užvirus, į jį šliūkšteliu
truputį aliejaus ir beriu 2 v. š. rupios druskos

Į verdantį vandenį dedu į tris lygias dalis laužytus spagetti makaronus ir verdu ragaudama, kol makaronai tampa beveik išvirę. Beveik – tai dar truputį kieti. Lieju į koštuvą, gerai papurtau ir palieku nuvarvėt. Kol varva, statu tą patį puodą ant minimalios ugnies ir į jį pilu:

1 indelį džiovintų pomidorų (apie 300ml ar daugiau) su visu turiniu (Vytinti pomidorai aliejuje)

1 mažą indelį pasmulkintų žalių alyvuogių be kauliukų (be priedų)

Truputį pakaitinu ir tuomet į puodą grąžinu makaronus. Labai gerai išmaišau, tuomet beriu apie

200g nedideliais kubeliais supjaustyto balto varškės sūrio

Aš naudoju savąjį (Naminis, bet ne varškės, sūris). Dar kartą lengvai permaišau ir dedu į lėkštes. Galima pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, bet tikrai nebūtina. Labiau tinka švieži krapai.

Patarimas – vietoj spagetti galima naudoti lakštinius makaronus. Ypač skanūs lakštiniai su kiaušiniu (žr. ant pakuotės)