Lydeka en papillote

En papillote (vokelyje) būdu dažniausiai kepama žuvis, kuri su sezoninėmis daržovėmis, žolelėmis, prieskoniais, dedama į iš kepimo popieriaus suformuotą voką ar ryšulėlį ir pašaunama į orkaitę. Toks kepimo būdas populiarus Prancūzijoje, Italijoje.

Patiekalui reikės (2 porcijoms):

2 lydekos file gabaliukų,
4 plonų riekelių citrinos,
2 šaukštų pesto padažo,
keletos vyšninių pomidoriukų,
šakelės rozmarino,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Atkerpame reikiamo dydžio kepimo popieriaus. Ant kiekvieno jų guldome po 2 riekeles citrinos, ant viršaus dedame žuvį, pašlakstome aliejumi, pabarstome pipirais, užtepame pesto padažo, papuošiame rozmarino šakele ir pomidoriukų puselėmis.

Suimame popieriaus kraštus ir suformuojame ryšulėlį. Gerai užrišame.
Sudedame ryšulėlius į kepimo indą. Pašauname į iki 200 0C įkaitintą orkaitę 30 min.

Valgome tiesiai iš vokelio.

Skanaus ir gerų švenčių!

Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)