Ilgo ir paskalas skleidžiančio liežuvio mėgėjų tikriausiai čia neatsiras. Tačiau jei mėgstate virtą liežuvį, šis patiekalas - kaip tik jums.
Agurkai
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

1 kg šviežių agurkų,
4 kiaušinių,
2 ryšulėlių ridikėlių,
100 g majonezo,
500 g virto jautienos liežuvio,
1 valg. šaukšto kapotų krapų,
2 valg.šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Vidutinio dydžio agurkus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nupjaustykite galiukus. Kiekvieną agurką perpjaukite išilgai pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas bei dalį minkštimo. Jei agurkai kartoki, juos reikėtų nulupti.

Kiaušinius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Po to vandenį nupilkite, kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir smulkiai sukapokite.

Ridikėlius nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Keturis ridikėlius atidėkite papuošimui, o likusius ridikėlius sutarkuokite stambia trintuve. Tarkuotus ridikėlius sumaišykite su kapotais kiaušiniais, kapotais krapais ir smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais bei pagardinkite majonezu.

Šaltą virtą jautienos liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais skersai audinių.

Agurkų puseles išdėkite į lėkštes ir užpildykite kiaušinių, žalumynų bei ridikėlių salotomis. Kiekvieną liežuvio griežinėlį sulenkite pusiau ir uždėkite ant įdaryto agurko puselės. Atidėtus keturis ridikėlius apipjaustykite roželių pavidalu ir išdėliokite juos į lėkštes kartu su įdarytais agurkais. Pagal pageidavimą, galite patiekalą papuošti žalumynais.

Patarimas: Liežuvį užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir nugriebkite putelę. Jautienos liežuvį virkite tris-keturias valandas, veršienos ar kiaulienos liežuvius virkite apie dvi valandas.

Kad liežuvis išvirtų aromatingas, likus vienai valandai iki virimo pabaigos į sultinį įdėkite ropinį svogūną, morką, petražolės šaknį, lauro lapelį, įberkite juodųjų pipirų žirnelių ir druskos, rašoma žurnale „Prijatnogo apetita“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Rusijos propagandos gniaužtuose atsidūrusios šalies atstovė: žmonės mąsto, emigruoti ar dar palaukti (129)

Jauna moteris, buvusi kandidatė Moldovos prezidento rinkimuose Maia Sandu yra pasiryžusi...

Sezoninį darbą pasirinko dėl neįprastos priežasties: šis įdarbinimas buvo pats svarbiausias (1)

Dauguma jaunuolių sezoninį darbą renkasi dėl paprastų priežasčių, vieni nori užsidirbti...

Ekonomistų nuomonės dėl bankų įtakos išsiskyrė (56)

Įtakingiausiais Lietuvoje laikomi ekonomistai sutaria, kad kita didžiulė pasaulinė ekonomikos...

Į susišaudymo Vilniuje sūkurį pateko ir S. Stavickis-Stano (45)

Pirmadienio vakarą Vilniuje , Antakalnio gatvėje, aidėjo šūviai. Policijos duomenimis, tarp...

Vilniuje esančioje Antakalnio gatvėje aidėjo šūviai papildyta 20.44 (54)

Šiandien Vilniuje aidėjo šūviai. Antakalnio gatvėje esančioje kavinėje tarp susipykusių...

Pajūryje siūlo užsienio turistus sutraukiantį poilsį: lietuviai nebevertina to, ką turime (4)

Didžiausio šalies kurorto pašonėje esantis Palangos kempingas baigia savo antrąjį sezoną.

Vilniaus viešnamiuose – meilės pažinčių svetainėse ieškančios užsienietės (31)

Iš jaunų merginų prostitucijos pralobti užsigeidę sutuoktiniai nutarė eiti lengviausiu keliu –...

Duonos gamintojai pasišovė išsaugoti lietuviškos ruginės duonos tradicijas

Lietuva nuo seno visame pasaulyje garsėja ruginės duonos gamybos tradicijomis. Vis dėlto...

Įvardijo, kiek asmenų „Karklėje“ sučiupo su narkotikais: skaičiai stebina (64)

Savaitgalį vykusio festivalio „ Karklė Live Music Beach “ dalyvius patikrinę policininkai ir...

Kokios spalvos bus madingos artėjančio šaltojo sezono metu

Vasarai artėjant į pabaigą pamažu imama domėtis, koks koloritas dominuos artėjančio šaltojo...