Lietuviški sušiai

100 g silkės filė,
6 virtos bulvės,
pusė virtos morkos,
pusė mažo virto burokelio,
pusė mažo svogūno,
marinuotas agurkelis,
pusė virto kiaušinio,
2 šaukštai majonezo.

Virtas bulves sumalti mėsmalėje, morkas, burokėlius, agurką ir kiaušinį supjaustyti pailgomis juostelėmis. Ant paruošto bambukinio kilimėlio paskirstyti bulvių masę, išilgai jos vidury išdėstyti supjaustytas daržoves ir kiaušinį.

Šį ingridientų "takelį" patepti majonezu. Bambukinio kilimėlio pagalba suformuoti sušius bei papuošti šį skanumyną silkės gabaliukais bei svogūnais.

Dorados su citrina

Dorada,
pusė citrinos,
50 g sviesto,
pipirai,
druska pagal skonį,
50 g alyvuogių aliejaus,
skiltelė česnako,
saujelė petražolių.

Doradą nuplauti, išvalyti, nusausinti ir įpjauti išilgai kelis kartus. Citriną nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sviestą sumaišyti su šviežiai grūstais pipirais, alyvuogių aliejumi, trintais česnakais, smulkintomis petražolėmis, druska.

Į vidų įdėti po kelis griežinėlius citrinos, paruoštą sviestą po truputį įtaisyti į įpjovas ir truputį įdėti į žuvį. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Į skardą supilti alyvuogių aliejų, ir sudėti žuvį, kepti apie 20 min. Patiekti aplieję padažu, išsiskyrusiu kepant žuvį ir papuošti citrinų griežinėliais.

Azijietiškos salotos su kalmarais

1 vnt. paruošto kalmaro filė,
2 nori lapai,
nedidelis agurkas,
6 vnt ridikėlių,
2 valgomieji šaukštai ryžių acto,
2 valgomieji šaukštai sojų padažo Kikkoman,
2 valgomieji šaukštai sezamo aliejaus.

Kalmaro filė perpjauti išilgai ir išskleisti, ant jos padėti nori lapą ir kruopščiai suvynioti į ritinį. Tuomet aprišti siūlu ir sudėti į šiek tiek pasūdytą vandenį ir palikti 5 minutėms. Ištraukus supjaustyti žiedeliais.

Agurkus ir ridikėlius supjaustyti plonais šiaudeliais. Sumaišyti sojos padažą, actą, sezamų aliejų. Užpilti ant ridikėlių ir agurkų ir išmaišyti. Papuošti kalmaro žiedais.

Inesa

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)