Lietiniai iš speltos miltų (be pieno produktų ir kiaušinių)

Lietiniams blynams reikės:

400 ml vandens,
200 g speltos miltų (malimas T 1050),
50 g tapijokos miltų (jie naudojami vietoje kiaušinių)
40 g cukraus, geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų apetito geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi
2 g smulkios druskos, geriausia natūralios, pavyzdžiui Himalajų
šalto spaudimo kokoso aliejaus kepimui arba lydyto sviesto.

Blynų gaminimas:

1. Vandenyje ištirpiname cukrų (ar sirupą) ir druską.

2. Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.

3. Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.

4.Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptą aliejumi.

Lietinių įdarui reikės (7 blynams):

4 didelių saujų špinatų (gali būti ir šaldyti)
2 skiltelių česnako
0,5 vidutinio svogūno
Trinto muskato riešuto
3 valgomųjų šaukštų su kaupu rikotos sūrio arba naminės varškės

Įdaro gaminimo žingsniai:

1. Špinatus susmulkiname ir sumaišome su smulkintu kepintu česnaku.

2. Susmulkiname svogūną ir apibarstome muskato riešutu.

3. Visus produktus sumaišome su rikotos sūriu.

4. Lietinius užpildome įdaru.

Skanaus linki recepto autorė – Kristina D.