Ši knyga – kelerius metus brandinta unikali, asmenine patirtimi paremta autorių patirtis, kaip keisti mąstymą ir įpročius, kad organizmas pats atrastų savo svorį ir jo „nebepaleistų“, ką valgyti ir ko atsisakyti, bet svarbiausia nepamiršti, kad maisto skonis ir kokybė turi ne mažesnę vertę nei lieknas kūnas. „Skaniai“ lieknėti yra smagu ir lengva, sako autoriai ir kviečia jungtis į Lieknųjų Gurmanų judėjimą.

Siūlome keletą receptų iš šios knygos, kad tikrai įsitikintumėte: valgyti skaniai ir lieknėti yra įmanoma!

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu

Artėjant žiemai ir vėstant orams, vis dažniau gaminu sriubas. Mėgstu sakyti, kad mano virtuvėje sriuba yra skystesnis troškinys. Tačiau trintos sriubos, kurios yra mano mėgstamiausios, – išimtis. Ši neįtikėtinai gardi moliūgų sriuba, kaip ir dera „Lieknųjų gurmanų“ virtuvei, gaminama su augaliniais, o ne gyvūniniais riebalais, be cukraus ir miltų.

2–3 asmenims

Apie 1 kg moliūgo;
1 litras sultinio;
200 ml kokosų pieno;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
žiupsnelis aitriosios paprikos;
žiupsnelis maltų kalendrų sėklų;
pagal skonį druskos ir pipirų;
2–3 šaukštai aliejaus.

Skanios sriubos pagrindas – kokybiškas sultinys. Aš jo pasigaminu daugiau ir, supilstęs į 0,5 l talpos dėžutes, užšaldau šaldiklyje. Žinoma, galima naudoti ir sultinio kubelius, bet jei norite maitintis skaniau ir sveikiau, virkite sultinį patys.

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite apie 10–15 minučių.

2. Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną bei česnaką ir sudėkite į puodą, kuriame kepa moliūgas.

3. Moliūgui pradėjus minkštėti, supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite 15–25 minutes.

4. Sriubą pagardinkite aitriąja paprika, maltomis kalendromis, jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Lieknieji Gurmanai – už malonų ir smagų lieknėjimą, be įtampos ir nuolatinio alkio jausmo. Valgykite šios sriubos, kiek telpa. Virkite ją kartu su draugais ar šeima, pasidaliję darbais. Būkite patenkinti gyvenimu, ir svoris tirps!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)