Rudenėjant vis daugiau laiko praleidžiame namuose, o atėjus laikui valgyti norime ko nors šildančio, švelnaus ir skanaus. Kad ir ką pasirenkame, svarbu, kad be sąžinės graužaties galėtume tai valgyti iki soties ir nebijoti didėjančių apimčių.
Triušiena
© Shutterstock nuotr.

Lieknieji Gurmanai dievina kokybiškus troškinius, o šį kartą troškinau triušieną.

Triušienos troškinys keturiems

1 - 1,5 kg triušis
2 dideli pomidorai troškinimui
150 g didelių pupelių
2 skiltelės česnako
0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros sėklų
0,5 arbatinio šaukštelio malto kumino
Žiupsnelis malto kardamono ir muškato (pagal skonį ir poreikį)
Malti juodi pipirai ir druska
Alyvuogių aliejus

Ypatingai skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Pupas arba perku konservuotas, arba užmerkiu iš vakaro. Triušieną supjaustau nedideliais gabaliukais, paprieskoniuoju visais maltais prieskoniais ir labai nuoširdžiai apkepu ant kaitrios keptuvės su šlakeliu aliejaus (arba tame pačiame puode, kuriame troškinsiu).

Triušiena
Triušiena
© M.Mikelėno nuotr.

Kartu su triušiena šiek tiek pakepinu česnaką, tada puode, kuriame troškinsiu, sudedu triušieną, smulkiai pjaustytus du didelius pomidorus ir pupeles (jei naudoju konservuotas, tada pridedu tik pabaigoje, kad sušiltų). Viską troškinu mažoje kaitroje apie 1 valandą (priklausomai nuo konsistencijos kartais šiek tiek ilgiau).

Patiekalą patiekiu su šviežiomis daržovėmis. Aišku, viskas priklauso nuo sezono arba nuo prekybos centro galimybių. Mano mėgstamiausia kombinacija yra pomidorai ir nedidelės pjaustytos cukinijos, apšlakstytos skaniu aliejumi ir citrinos sultimis, bet visada galima prisitaikyti prie esamos pasiūlos.

Troškinta triušiena būna minkšta, sultinga ir labai gardi - toks patiekalas mane pradžiugina kiekvieną kartą.

Skanaus!
Martynas

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (135)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (47)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (25)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1147)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (6)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (324)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (3)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (14)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...