Lieknieji Gurmanai dievina kokybiškus troškinius, o šį kartą troškinau triušieną.

Triušienos troškinys keturiems

1 - 1,5 kg triušis
2 dideli pomidorai troškinimui
150 g didelių pupelių
2 skiltelės česnako
0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros sėklų
0,5 arbatinio šaukštelio malto kumino
Žiupsnelis malto kardamono ir muškato (pagal skonį ir poreikį)
Malti juodi pipirai ir druska
Alyvuogių aliejus

Ypatingai skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Pupas arba perku konservuotas, arba užmerkiu iš vakaro. Triušieną supjaustau nedideliais gabaliukais, paprieskoniuoju visais maltais prieskoniais ir labai nuoširdžiai apkepu ant kaitrios keptuvės su šlakeliu aliejaus (arba tame pačiame puode, kuriame troškinsiu).
Triušiena

Kartu su triušiena šiek tiek pakepinu česnaką, tada puode, kuriame troškinsiu, sudedu triušieną, smulkiai pjaustytus du didelius pomidorus ir pupeles (jei naudoju konservuotas, tada pridedu tik pabaigoje, kad sušiltų). Viską troškinu mažoje kaitroje apie 1 valandą (priklausomai nuo konsistencijos kartais šiek tiek ilgiau).

Patiekalą patiekiu su šviežiomis daržovėmis. Aišku, viskas priklauso nuo sezono arba nuo prekybos centro galimybių. Mano mėgstamiausia kombinacija yra pomidorai ir nedidelės pjaustytos cukinijos, apšlakstytos skaniu aliejumi ir citrinos sultimis, bet visada galima prisitaikyti prie esamos pasiūlos.

Troškinta triušiena būna minkšta, sultinga ir labai gardi - toks patiekalas mane pradžiugina kiekvieną kartą.

Skanaus!
Martynas