Kas yra „kitaip“? Nevalgome cukraus ir jo turinčių produktų, labai sumažiname gyvulinius riebalus ir atsisakome miltų bei jų patiekalų. Ką toks pokytis reiškia? Turbūt jau dabar galvojate, kad neištversite be blynų. Tuoj pat jus nuraminsiu, kad blynų bus.

Dirbant su lieknėjančiais pastebėjome, kad dažnas žmogus paprasčiausiai labai mėgsta savo įprasto maisto formą. Pavyzdžiui, blynai - jie apvalūs, šiek tiek traškūs išorėje, bet minkšti viduje, jie puikiai tinka pusryčiams ir pakelia nuotaiką visai dienai.

Maistas yra vienas gyvenimo malonumų, todėl ir lieknėjant svarbu juo mėgautis. Nesiruošiame iš lieknėjančių atimti blynų, atvirkščiai - mes suliekninome blynus.

Liekninantys blynai (dviems asmenims)

200 ml avižinių dribsnių
1 kiaušinis
100 ml lieso natūralaus jogurto
Vanduo

Padažas

10 išmirkytų džiovintų slyvų
2 bananai
200 ml lieso natūralaus jogurto

Avižinius dribsnius užmerkiame iš anksto (naudojamas vandens kiekis yra toks, kad dribsniai būtų apsemti) - jei blynai gaminami pusryčiams, tai patogiausia yra užmerkti iš vakaro. Dribsniams išbrinkus į juos dedame vieną kiaušinį, 100 ml lieso natūralaus jogurto ir pripilame tiek vandens, kad masė būtų “blyniška”.

Kaičiame keptuvę, o kol ji bus pakankamai karšta greitai gaminame padažą. Sutriname bananus ir nusausintas slyvas, sumaišome su 200 ml lieso natūralaus jogurto.

Dabar liko tik pati šauniausia dalis - iškepti tuos nenaudėlius ir linksmai juos suvalgyti.

Į blynų masę galime įdėti šiek tiek sėklų ar džiovintų vaisių - viskas priklauso tik nuo jūsų fantazijos.

Skanaus!
Martynas