„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama Renata Ničajienė dalinasi mamos dienos pusryčių receptais, kuriuos lengvai vieni ar su tėvelių pagalba savo mamoms galės paruošti mažyliai.
Renata Ničajienė

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“)

Omleto keksiukai su pavasariniais žalumynais

„Šiuos omleto keksiukus Motinos dienos proga pusryčiams lengvai iškeps patys vaikai. Juos kepti – labai patogu ir greita – reikės tik suplakti kiaušinius su priedais, supilstyti į formeles, visus vienu metu pašauti ir ištraukti iš orkaitės. Tokius omletus galima kepti su savo mėgstamais priedais, įmaišyti įvairių sūrių ir daržovių“, – patarimais dalinasi „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė.
Omleto keksiukai

Pusryčiai

12 vnt.
30 min.

Reikės:

8 kiaušinių
100 g svogūnų laiškų
100 g šviežių špinatų
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
50 g lieso kumpio
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Špinatus ir svogūnų laiškus gerai nuplaukite ir susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite, o kumpį smulkiai supjaustykite.

Kiaušinius įmuškite į indą ir lengvai išplakite. Į kiaušinių plakinį suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, šviežius špinatus, supjaustytą kumpį ir didesnę dalį tarkuoto sūrio. Pasilikite sūrio omletams apibarstyti prieš pat juos kepant. Viską gardinkite maltais juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, tik jos nepadauginkite, nes omletai bus natūraliai sūrūs nuo sūrio.

Keksiukų kepimo formos ertmes ištepkite gabaliuku šalto sviesto, kad iškepę omletai nepriliptų. Į kiekvieną keksiukui skirtą ertmę pilkite po kelis šaukštus paruoštos masės. Iki pat viršaus nepilkite, palikite vietos, nes kepdami omletai išsipūs. Ant viršaus užbarstykite likusio tarkuoto sūrio ir apibarstykite džiovintais čiobreliais.

Omletus keksiukų skardoje kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol jie gražiai iškils ir iškeps. Iškepusius omleto keksiukus atsargiai išimkite peiliu. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.

Šokoladinis kremas su avokadais

„Šokoladas ir avokadai? Būtent taip! Puikus derinys. Šiame kreme avokadas atstoja riebią grietinėlę ir sviestą. Avokadas šokolado kremui suteikia gaivos ir kremiškumo, šis tampa ne toks saldus. Bananai, aplieti žaliųjų citrinų sultimis ir apibarstyti jų žievele, tampa dar skanesni. Lengvas desertas mamoms, kurį pagamins net vaikai!“ – sako kulinarė, naujos knygos „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ autorė Renata Nijačienė.

Desertas

2 asmenims
20 min.

Kremui:

100 g juodojo šokolado
0,5 stiklinės kokosų pieno
žiupsnelio aitriosios paprikos
1 prinokusio avokado

Bananams:

2 bananų
1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelės

Sulaužytą šokoladą įberkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.

Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

Kremą sukrėskite į indelį. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)