(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“)
Omleto keksiukai su pavasariniais žalumynais
Pusryčiai
12 vnt.
30 min.
Reikės:
8 kiaušinių
100 g svogūnų laiškų
100 g šviežių špinatų
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
50 g lieso kumpio
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Špinatus ir svogūnų laiškus gerai nuplaukite ir susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite, o kumpį smulkiai supjaustykite.
Kiaušinius įmuškite į indą ir lengvai išplakite. Į kiaušinių plakinį suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, šviežius špinatus, supjaustytą kumpį ir didesnę dalį tarkuoto sūrio. Pasilikite sūrio omletams apibarstyti prieš pat juos kepant. Viską gardinkite maltais juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, tik jos nepadauginkite, nes omletai bus natūraliai sūrūs nuo sūrio.
Keksiukų kepimo formos ertmes ištepkite gabaliuku šalto sviesto, kad iškepę omletai nepriliptų. Į kiekvieną keksiukui skirtą ertmę pilkite po kelis šaukštus paruoštos masės. Iki pat viršaus nepilkite, palikite vietos, nes kepdami omletai išsipūs. Ant viršaus užbarstykite likusio tarkuoto sūrio ir apibarstykite džiovintais čiobreliais.
Omletus keksiukų skardoje kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol jie gražiai iškils ir iškeps. Iškepusius omleto keksiukus atsargiai išimkite peiliu. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.
Šokoladinis kremas su avokadais
Desertas
2 asmenims
20 min.
Kremui:
100 g juodojo šokolado
0,5 stiklinės kokosų pieno
žiupsnelio aitriosios paprikos
1 prinokusio avokado
Bananams:
2 bananų
1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelės
Sulaužytą šokoladą įberkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.
Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.
Kremą sukrėskite į indelį. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.
Skanaus!