Kūčios sunkiai įsivaizduojamos be aguonų. Jų dedame į kūčiukus, iš jų gaminame aguonų pieną. Aguonos puikiai tinka ir pyragui iškepti.Šis aguonų ir obuolių pyragas yra labai lengvas ir purus, o svarbiausia – iškeptas be mums įprastų kvietinių miltų.

Pyragas yra toks gardus, kad jo receptu norisi pasidalinti ir su kitais.

Pyragui reikės:

200 g aguonų
2 šaukštelių medaus
2 šaukštelių tyro alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio obuolių
3 kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių miltų
100 g tarkuoto 90-100 % kakavos turinčio juodojo šokolado apibarstyti.
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 apelsino žievelės

Gaminimo eiga:

Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilkite) ir porą kartų permalkite mėsmale, plakikliu arba kokteiline.

Obuolius sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su maltomis aguonomis.

Po vieną dėkite kiaušinio trynius ir juos gerai išsukite.

Pilkite aguonų ir obuolių masę, avižinius miltus, kepimo miltelius, įtarkuokite apelsino žievelę. Gerai viską išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą. Pilkite tešlą ir kepkite apie 50 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pravėsusį pyragą apliekite šokoladu ir padėkite pastovėti, kol atvės. Tada įdėkite jį į šaldytuvą ir palikite ten pastovėti bent 3 valandoms arba nakčiai.

Skanaus!

Justyna

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)