Tęsdamas pasakojimą apie ispaniškus užkandžius, BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” vedėjas Liutauras Čeprackas siūlo marinuotų sardinių receptą. Šiuo būdu galima ruošti ir pas mus gaudomą strimelę. Tai - paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas, kurio sudėtingiausia dalis yra žuvies išvalymas.
L.Čepracko sardinės
© Asmeninio archyvo nuotr.

Sardinė - nepaprastai gardi žuvelė. Ispanijos virtuvėje , beje, kaip ir viso Viduržemio regiono, ši plačiai paplitusi žuvis yra kepama , marinuojama, sūdoma, ruošiama kitais būdais. L.Čeprackas siūlo išmėginti jo marinuotų sardinių receptą.

Reikės:

500g nedidelių sardinių
200ml balto vyno acto
100ml vandens
50g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
3 skiltelės česnako
Smulkintų petražolių
Gero alyvuogių aliejaus.

Kaip pasigaminti:

Taigi išvalome žuvis. Pradžioje atsargiai, nepažeisdami odos pašaliname žvynus (sardinės dažniausiai jų turi nedaug). Nuplėšiame galvą, su kuria išsitraukia ir dalis vidurių, žirklėmis prakerpame pilvą ir išvalome likusius vidurius, tada ištraukiame stuburinį kaulą, uodegą paliekame kaulą nukirpdami žirklėmis. Belieka žuveles nuplauti ir nusausinti.

Į indą, kuriame marinuosime sardines, sluoksniuodami dedame pjaustytą svogūną ir morką, tada ant viršaus sardines ir vėl morkas su svogūnais.

Į nedidelį puodą supilame actą ir vandenį , mišinį pašildome iki 70-80 laipsnių, tada suberiame cukrų ir druską, gerai išmaišome, kol ištirps. Marinatą atšaldome ir supilame ant sardinių, marinuojame 12-24h.

Praėjus šiam laikui sardines išimame iš marinato, gerai nusausiname, tada sudedame į gilesnę lėkštę, pabarstome smulkintų česnakų ir petražolėmis ir gausiai palaistome alyvuogių aliejumi.

Beje, taip paruoštas sardines šaldytuve galime laikyti iki 5 dienų.

Pirmadienį BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” matysite, kaip dalyviams seksis paruošti šventinę vakarienę iš visos Lietuvos susirinkusiems garsiems svečiams. Viskas turi būti, kaip priklauso aukščiausio lygio restorane – užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas. Tačiau ar svečiai gaus viską, ko tikisi?

Realybės šou „Pragaro virtuvė” – pirmadienį 20.25 per BTV

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Vaizdas pro langą į Europą: Baltijos regionas Kremliui – tik viena jo baisios strategijos detalė (14)

Su rusų ekonomistu, žurnalistu Dmitrijumi Travinu DELFI susitiko Europos universitete Sankt...

Paėmusieji būsto paskolas viliojami galimybe sutaupyti nemenką sumą (2)

Tūkstančiai šalies gyventojų įsigydami nuosavą būstą skolinosi pinigų iš bankų....

Azija kuria savo pasaulio tvarką (2)

Pastaruoju metu daug pasakyta apie tai, kaip Donaldo Trumpo administracijos politika kertasi su tuo,...

Orai: pajusime tikrą rudens alsavimą (11)

Iki pat savaitės pabaigos šalyje išsilaikys gaivūs orai , dažnai varvės dangus, įsismarkaus...

Traukinys Maskva-Vladivostokas: lietuviai juo vyko, tikėdamiesi nuotykių ir problemų (234)

Šią vasarą aš – Tadas, ir mano brolis Mantas, atostogoms nusprendėme pasirinkti kiek...

Geriausi pusryčiai norintiems sulieknėti (1)

Norintys mesti svorį gali lengviau atsikvėpti – šį kartą nereikės valgyti nieko neįprasto. Ir...

Atlikėjas iš P. Afrikos GSLIM žmoną ir ramybę rado Lietuvoje: dar visai neseniai ten mūsų santykiai būtų buvę nelegalūs (4)

Pusę metų Lietuvoje gyvenantis dainininkas iš Pietų Afrikos GSLIM (Gabriel Sweet Life In Music)...

Sezoninį darbą pasirinko dėl neįprastos priežasties: šis įdarbinimas buvo pats svarbiausias (17)

Dauguma jaunuolių sezoninį darbą renkasi dėl paprastų priežasčių, vieni nori užsidirbti...

Eksperimentas: 7 absoliutaus pritarimo vyrui dienos (24)

Kas bus, jei ištisą savaitę pamėginsime pritarti bet kokiam vyro sprendimui? Eksperimentas, kurį...

Tris kartus už nuosavus tvirtesni dantys – per parą (58)

„ Dantys per vieną valandą – dantys vienai valandai“, – anksčiau ironizuodavo...