„Tapas puikiai atspindi ispanų bendravimo ypatumus: daugelis jų po darbo traukia į barus pabendrauti su draugais, ir, žinoma, pabandyti tapų. Yra toks žodis „a tapear”, reiškiantis eiti valgyti tapų.

Kaip taisyklė, vietiniai gyventojai žino, kuris baras patiekia skaniausias vienokias ar kitokias tapas, todėl šis ritualas dažniausiai reiškia, kad traukiama iš vienos vietos į kitą, valgyti to, kas skaniausia ir geriausia”, - pasakoja BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” vedėjas Liutauras Čeprackas.

Delfi skaitytojams L.Čeprackas pristato tradicinę ir labai populiarią Tapą, priklausančią karštosioms tapoms: Croquetas de jamon, arba, tiesiog kumpio kroketus.

„Šio patiekalo bazė yra tirštas bešamelio padažas, kuris yra sumaišomas su kažkokiu skonį duodančiu ingridientu, apvoliojamas džiūvėsėliuose ir kiaušinio plakinyje ir kepamas aliejuje. Tai - puikus receptas draugų susibūrimui”, - pataria L.Čeprackas.

Kumpio kroketai

Reikės:

Kroketų masei:

100g sviesto
100g miltų
160g ispaniško vytinto kumpio
1 mažas svogūnas
1 l pieno
½ šaukštelio malto muskato
Druska ir malti pipirai

Kepimui:

3 kiaušiniai
Duonos džiūvėsėliai
Aliejus kepimui

Kaip pasigaminti:

Labai smulkiai susmulkinkite kumpį ir svogūną. Sviestą ant mažos ugnies ištirpinkite padažiniame puode, sudėkite miltus ir svogūną ir 3 minutes kaitinkite nuolat maišydami. Masę atšaldykite.

Puode pakaitinkite pieną, maišydami su šluotele įmaišykite atšaldytą sviesto ir miltų masę, suberkite muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Sudėkite smulkintą kumpį, virkite dar 3-4 minutes nuolat maišydami ant mažos ugnies.

Leiskite masei atvėsti, tada uždenkite maistine plėvele ir atšaldykite 5 valandas šaldytuve.

Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite, į negilią lėkštę suberkite duonos džiūvėsėlius.

Dviejų šaukštų pagalba suformuokite kroketus, jų forma ir dydis turi būti panašus į vyno kamštį.

Kroketą pradžioje apvoliokite džiūvėsėliuose, tada nardinkite į kiaušinio plakinį, tada vėl į džiūvėsėlius, stengiantis juos padengti tolygiu sluoksniu.

Kroketus vienu sluoksniu sudėkite į padėklą ir 1 val. padėkite į šaldytuvą.

Į keptuvę aukštais bortais įpilkite aliejaus, maždaug 3 cm. Aliejų įkaitinkite iki labai aukštos temperatūros. Kepkite kroketus 1-2 minutes , juos kelis kartus apversdami, kol gausite šviesiai rudą spalvą. Svarbu gerai įkaitinti aliejų ir kroketų neperkepti, nes jie suirs.

Iškeptus kroketus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusausintumėte riebalų perteklių. Kroketus patiekite karštus.
Kumpį galite pakeisti smulkiai pjaustytais keptais grybais arba kitu Jums patinkančiu ingredientu.

O kitoje kulinarinio realybės šou „Pragaro virtuvės“ laidoje matysite, kaip šou dalyviams sekasi susidoroti su neeiliniu iššūkiu ir paruošti sveiko maisto meniu... vaikams. Tie, kas patys turi vaikų, gerai žino, kad užduotis – tikrai neeilinė.

„Pragaro virtuvė“ – pirmadieniais 20.25 per BTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)