BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ vedėjas Liutauras Čeprackas siūlo išmėginti dar vieną ispanišką receptą – bulvių tortiliją, be kurios neįsivaizduojama ispaniška virtuvė.
Tortilija
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Šis patiekalas, manau, yra vienas iš tipiškiausių ispaniškų patiekalų. Jis valgomas per pusryčius, kaip užkandis per pietus, kaip tapas prie vyno taurės vakare. Tradiciškai ispanai jį valgo su balta duona, pateikia ir šiltą, ir šaltą“, - pasakoja BTV „Pragaro virtuvės“ vedėjas L.Čeprackas.

Pasak jo, nepriklausomai, kur būtum, ar Katalonijoje, ar Andalūzijoje, ar Baskų krašte, visur gali gauti šio vieno iš populiariausių ispaniškų patiekalų.

„Jums gali pasirodyti keista, kad naudojamas toks didelis kiekis aliejaus, bet prašyčiau Jūsų nemažinti jo, nes galutiniame rezultate Jūs visiškai jo nebejausite. Receptas iš dalies yra visiškai paprastas, bet jame yra vienas kritinis momentas, reikalaujantis įgūdžių ir praktikos. Taigi neišsigąskite ir pirmyn!“, - ragina L.Čeprackas.

Reikės:
 
600 g bulvių
1 svogūnas
300 ml alyvuogių aliejaus ( ir tik alyvuogių!)
5 kiaušiniai
Druska ir pipirai

Kaip pasigaminti:

Bulves nuskutame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais. Į tefloninę ar bet kurią kitą nelimpančią keptuvę dedame bulves, užpilame aliejumi, verdame ant vidutinės ugnies apie 7 min. Tada sudedame svogūnus, verdame, kol bulvės visiškai suminkštės, proceso metu galima pamaišyti.

Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, kuriuos gardiname druska ir pipirais. Druskos dedame tiek, kad būtų sūroka ( Juk bulvės vis dar be druskos).

Išvirusias bulves išverčiame į tinklelį, įstatytą į dubenį (skirtą surinkti aliejui). Palaukiame, kol aliejus nuvarvės. Tada bulves dedame į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišome, gautą masę pilame į tą pačią keptuvę. Kepame ant mažos ugnies tol, kol kraštuose kiaušinis ims burbuliuoti, bet toliau nuo kraštų bus vis dar skystas.

Štai ir atėjo tas kritinis momentas! Pradžioje keptuvę staigiais judesiais pajudiname pirmyn atgal, kad atkibtų, jei prisikabinęs dugnas. Tada ant keptuvės dedame lėkštę, diametru didesnę nei keptuvė. Viena ranka laikydami keptuvę už rankenos, kitą uždėję ant lėkštės apverčiame keptuvę aukštyn dugnu. 

Keptuvę vėl dedame ant ugnies, o masę lėkštėje atsargiai įstumiame į keptuvę. Tuomet medine mentele tarsi apkamšome kraštus, kad gautume idealų diską. Kepame dar kokias 3-5 minutes ant labai mažos ugnies.

Ideali tortilija yra švelniai auksinės spalvos su vis dar šiek tiek skystu viduriuku. Valgome su salotomis ar vieną. Skanaus!

P.S. Aliejų, likusį nuo kepimo, išsaugome kitam kartui!

Kitoje „Pragaro virtuvės“ laidoje matysite, kaip seksis šou dalyviams prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Nuo šiol čia nebėra jokių komandų – kiekvienas pradeda kovoja tik už save...

Realybės šou „Pragaro virtuvė“ – antradieniais 21.25 val. per BTV.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Seimo nariai nenori įteisinti savo atostogų (43)

Dar 2005 metais gautas Konstitucinio Teismo išaiškinimas, kad parlamentarams reikia įstatymu...

Po rekonstrukcijos atidarytą „Maximą“ sekmadienio vakarą užliejo vanduo gedimas parduotuvėje likviduotas (177)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1396)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Išbandymas alkotesteriu: kodėl pareigūnai vengia antro karto (6)

Socialiniuose tinkluose garsiai nuskambėjo istorija, kai viena vairuotoja pasiskundė, jog policijos...

Norite užauginti sveikus vaikus? Sekite suomių pavyzdžiu (3)

Aktyvūs vaikai yra ne tik laimingesni, bet pasižymi geriau išlavintais gebėjimais, sveikatos...

Persigalvojo: su slaptažodžiais nebereikia tiek vargti (7)

Tikriausiai jūsų slaptažodis – paini raidžių, skaičių ir punktuacijos kombinacija. Pasirodo,...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien (11)

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (77)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (43)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...