Lazanija - ne tik katino Garfildo mėgstamiausias patiekalas. Daugeliui pamačius paruoštą garuojančią lazaniją ima tįsti seilės. Na, o kad nenusibostų, siūlome lazaniją kitaip.
Lazanijos suktinukai_5
Produktai:

8 vnt. gatavi lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Lazanijos suktinukai_1

Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.

Lazanijos suktinukai_2

Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.

Lazanijos suktinukai_3

Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.

Lazanijos suktinukai_4

Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.

Lazanijos suktinukai_5

Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.

Lazanijos suktinukai_6

Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Vaizdas pro langą į Europą: Baltijos regionas Kremliui – tik viena jo baisios strategijos detalė (14)

Su rusų ekonomistu, žurnalistu Dmitrijumi Travinu DELFI susitiko Europos universitete Sankt...

Paėmusieji būsto paskolas viliojami galimybe sutaupyti nemenką sumą (2)

Tūkstančiai šalies gyventojų įsigydami nuosavą būstą skolinosi pinigų iš bankų....

Azija kuria savo pasaulio tvarką (1)

Pastaruoju metu daug pasakyta apie tai, kaip Donaldo Trumpo administracijos politika kertasi su tuo,...

Orai: pajusime tikrą rudens alsavimą (11)

Iki pat savaitės pabaigos šalyje išsilaikys gaivūs orai , dažnai varvės dangus, įsismarkaus...

Traukinys Maskva-Vladivostokas: lietuviai juo vyko, tikėdamiesi nuotykių ir problemų (234)

Šią vasarą aš – Tadas, ir mano brolis Mantas, atostogoms nusprendėme pasirinkti kiek...

Geriausi pusryčiai norintiems sulieknėti (1)

Norintys mesti svorį gali lengviau atsikvėpti – šį kartą nereikės valgyti nieko neįprasto. Ir...

Atlikėjas iš P. Afrikos GSLIM žmoną ir ramybę rado Lietuvoje: dar visai neseniai ten mūsų santykiai būtų buvę nelegalūs (4)

Pusę metų Lietuvoje gyvenantis dainininkas iš Pietų Afrikos GSLIM (Gabriel Sweet Life In Music)...

Sezoninį darbą pasirinko dėl neįprastos priežasties: šis įdarbinimas buvo pats svarbiausias (17)

Dauguma jaunuolių sezoninį darbą renkasi dėl paprastų priežasčių, vieni nori užsidirbti...

Eksperimentas: 7 absoliutaus pritarimo vyrui dienos (24)

Kas bus, jei ištisą savaitę pamėginsime pritarti bet kokiam vyro sprendimui? Eksperimentas, kurį...

Tris kartus už nuosavus tvirtesni dantys – per parą (58)

„ Dantys per vieną valandą – dantys vienai valandai“, – anksčiau ironizuodavo...