Lašišos tartaras (Sake tar tar)

Vienos porcijos patiekalui reikės:

80 g virtų ryžių;
40 g avokado;
80 g lašišos filė;
druskos, šviežiai maltų pipirų;
1 arb. šaukštelio žuvų skraiduolių arba lašišų ikrų;
10 g gražgarstės lapelių;
tempura trupinių (1 valg. šaukštą tempura ryžių miltų sumaišykite su mineraliniu vandeniu. Turi būti grietinėlės tirštumo tešla);
aštraus padažo (sumaišykite 1 valg. šaukštą majonezo, 1 arb. šaukštelį „Čili garlic“ padažo ir pusę susmulkinto česnako skiltelės);
sojos padažo, pagardinto citrinos sultimis;
apvalios formos, kuri suteiktų patiekalui norimą formą.

Gaminimas:

Lašišų filė supjaustykite kubeliais, ant jų pilkite aštrų padažą, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.

Į lėkštę, naudodami apvalią formą, dėkite virtus ryžius, ant jų – kubeliais supjaustytus avokadus, po to – supjaustytus lašišos kubelius su padažu. Juos papuoškite gražgarstės lapeliais, užbarstykite tempura drožlėmis bei ikrais. Atskirai padažinėje patiekite sojos padažą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)