Lašišos tartaras (Sake tar tar)
Vienos porcijos patiekalui reikės:
80 g virtų ryžių;
40 g avokado;
80 g lašišos filė;
druskos, šviežiai maltų pipirų;
1 arb. šaukštelio žuvų skraiduolių arba lašišų ikrų;
10 g gražgarstės lapelių;
tempura trupinių (1 valg. šaukštą tempura ryžių miltų sumaišykite su mineraliniu vandeniu. Turi būti grietinėlės tirštumo tešla);
aštraus padažo (sumaišykite 1 valg. šaukštą majonezo, 1 arb. šaukštelį „Čili garlic“ padažo ir pusę susmulkinto česnako skiltelės);
sojos padažo, pagardinto citrinos sultimis;
apvalios formos, kuri suteiktų patiekalui norimą formą.
Gaminimas:
Lašišų filė supjaustykite kubeliais, ant jų pilkite aštrų padažą, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
Į lėkštę, naudodami apvalią formą, dėkite virtus ryžius, ant jų – kubeliais supjaustytus avokadus, po to – supjaustytus lašišos kubelius su padažu. Juos papuoškite gražgarstės lapeliais, užbarstykite tempura drožlėmis bei ikrais. Atskirai padažinėje patiekite sojos padažą.
Skanaus!