Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (8)
Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).
© Shutterstock nuotr.

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (18)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (49)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.