Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (7)
Lašišos kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Lieknieji Gurmanai
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Pasigaminkite namuose: varškės sūris (3)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 09:06
Pasigaminkite namuose: varškės sūris
Asmeninio archyvo nuotr.
Pabandykite pačios pagaminti varškės sūrį. Dėkojame DELFI skaitytojai Deimantei už receptą!

Nesudėtinga: sviestiniai sausainiai

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 07:48
Sausainius galima apvolioti kokoso drož;ėse, o padarius duobutę, įdėti obuolienės ar kitos uogienės.

Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės (2)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 18:52
Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės
Organizatorių nuotr.
Ar dar prisimenate pasaką, kai iš kirvio buvo bandoma košę išvirti? O jei gautumėte užduotį iš greitai paruošiamų makaronų pagaminti bent 6 skirtingus patiekalus ar užtektų kūrybiškumo juos sugalvoti?

Garsus virtuvės šefas iš Katalonijos: Lietuva gali didžiuotis savo produktais (5)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 17:35
"Kempinski" meniu patiekalas
Bendrovės nuotr.
„Kulinarinis pasaulis – tai įkvėpimas ir  žinios, įsiklausymas į  sezoniškumą ir atitinkamai  parinkti  produktai, taip pat patirtis ir jausmai, - sako katalonietis Javier Lopez, neseniai paskirtas „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vyriausiuoju virtuvės šefu. - Tik vėliau, kai visa tai jau subalansuota, šefas gali išreikšti savo kūrybiškumą  ir siekti dar tolesnių  tikslų -   tradiciją sieti su  inovacija.“

Pristatyta gurmaniška knyga: renginio akimirkos

2014 rugsėjo mėn. 26 d. 19:23
Knygos pristatymas
Organizatorių nuotr.
Skanaus bei įmantraus maisto ragautojai ketvirtadienį rinkosi į knygos „Gurmaniški pietūs kitaip... Europos meniu perlai“ pristatymą, vykusį PC „Europa“ Vilniuje.