Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (7)
Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).
Lašišos kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Lieknieji Gurmanai
Registruoti (0) Anonimiški (7)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Burtai virtuvėje: prieskoniai, nukeliantys į skirtingus pasaulio kampelius

Nuvykę į svečią šalį, dažniausiai nepraleidžiame progos išragauti kiek įmanoma daugiau vietinės virtuvės skanumynų, o grįžę bandome pasigaminti patikusius patiekalus ir tokiu būdu atgaivinti atostogų prisiminimus. Tačiau jeigu artimiausiu metu atostogų neplanuojate, prieskonių pagalba susikurkite jas virtuvėje: kviečiame trumpam „nuvykti“ į Italiją, Graikiją, Kiniją, Indiją ar Meksiką.

Miško žemuogių ir citrinų desertas (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Ispaniška šaltsriubė - atgaiva karštą dieną (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!