Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (8)
Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).
Lašišos kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Lieknieji Gurmanai
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tortas „Senelio sapnas“ (6)

Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, šįkart kviečia išbandyti torto „Senelio sapnas“ receptą pagal Beatą.

Traškūs šviežiai parauginti agurkai (2)

Šviežiai raugintus agurkus labai mėgstame, todėl niekaip negaliu sulaukti pirmų savo daržo agurkų, perku trumpavaisių žaliūkų ir raugiu juos. Joninėms visad pagaminu ir mano vaikystės patiekalo – šviežių virtų bulvių, valgomų su varškės padažu ir šviežiai raugtais agurkais

Skaniausi naminiai ledai (4)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šašlykai, marinuoti su mineraliniu vandeniu (32)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Čeburekai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.