Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (7)
Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).
Lašišos kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Lieknieji Gurmanai
Registruoti (0) Anonimiški (7)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Lietuvos vyno čempionate išrinktas geriausias Naujojo Pasaulio vynas (2)

Dešimtąjį kartą vykusiame Lietuvos vyno čempionate buvo vertinami ir į geriausiųjų sąrašus atrenkami vynai iš viso pasaulio. Vynai buvo skirstomi į kategorijas, kuriose vynai konkuravo dėl aukso, sidabro ir bronzos medalių. Šiais metais geriausiu raudonuoju vynu Naujojo Pasaulio šalių kategorijoje pripažintas gurmanų numylėtinis „Cono Sur Reserva Especial Syrah“.

Sūrių lėkštė – desertui: patarimai ir receptai (1)

Ar kada susimąstėte, kad sūris gali būti patiekiamas vietoj deserto? Nors Lietuvoje tai – dar naujiena, pietų Europos šalyse, o ypač Prancūzijoje, tradicija desertui patiekti sūrių lėkštę – jau sena ir įprasta. Jei esate gurmanai ir norite papildyti savo receptų knygą, pateikiame kelis patarimus ir vasariškus sūrio desertų receptus, į jūsų virtuvę atpūsiančius naujų pietų virtuvės vėjų.

Šokoladiniai prancūziški morenginiai suvožtiniai - macaronai (5)

Pristatau didžiausią savo kulinarinį pasiekimą – prancūziškus morenginius suvožtinius, geriau žinomus kaip „macarons“. Prireikė tik 15 kepimų (2 iš kurių buvo beveik sėkmingi), kad pagaliau išgaučiau viską viename: formą, tekstūrą ir skonį. Aišku, sugadinau begales migdolų, cukraus pudros ir, žinoma, baltymų, bet sakyčiau, buvo verta, kai išgauni tobulą macaroną. Nemėgstu, kai jie būna pernelyg saldūs ar pernelyg sausi, todėl teko paplušėti iš peties. Pagaliau pristatau savųjų macaronų receptą.

Grilyje kepta dorada (3)

Mes jau užaugom ir senokai perlipom savo sienų rėmus su žuvų ir jūros gerybių ruošimu. Ir vien todėl, kad pas mus neplaukioja tunai, dorados, jūros gėrybės, mes neprivalome jų neįsileisti į savo namus. Dažniausiai taip yra su mūsų tautos vyrais, katrie kaip įmanydami bandys įtikinti, kad jų ištrauktos dumblu dvokiančios žuvys yra ne ką prastesnės. Nežinau.. mano manymu, palikim jas tiesiog malonumui žvejoti, o pasigirti galime žvėriena – ji išties gera. Kuris jau spėjote prisiminti savo firminius receptukus, kai žuvį pavoliojote miltuose ar džiūvesėliuose ir bandote dabar mintimis mane nustebinti – nereikia!. Aš turiu jums kur kas paprastesnį pasiūlymą.

Rūgštynių sriuba su šonine (2)

Štai ir vėl pavasario gėrybės prašosi į lėkštes, matyt rūgštynės mėgsta ne itin karštą orą, nes šiemet jų nespėju pjauti salotoms, sumuštiniams, šaltibarščiams… Šią rūgštynių sriubos versiją vadinu “vyriška”, nes ji itin soti, tiršta, maloniai rūgštelėjusi. Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba.