Lašišos kepsniai+ video žingsnis po žingsnio!

 (7)
Lašišos kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Kas nemėgsta skanaus maisto? Svarbiausia, kad skanus maistas būtų nesunkiai paruošiamas, ramiai nugultų pilve, ir negadintų vaizdo veidrodyje (tai yra dažnos skanaus maisto pinklės).

Lieknųjų Gurmanų nuomone, vienas lengviausių ir skaniausių patiekalų yra kepta lašiša. Dažnai įsivaizduojama, kad jai reikia didelio pasirengimo ir ilgų procedūrų, nors iš tiesų tereikia 12-15 minučių ir visas patiekalas, kartu su garnyru bus paruoštas. Svarbiausia lašišos neperkepti - norime, kad ji būtų sultinga.

Lašišos kepsniai su cukinijomis ir jogurtiniu padažu

4 didelių lašišos gabalėlių (po 300 g)
Kelių šakelių rozmarino
4 nedidelių cukinijų
2 agurkų
200-400 ml natūralaus lieso jogurto
2 skiltelių česnako
Citrinos
Druskos, pipirų ir aliejaus

Gaminti lašišą yra labai paprasta - užtenka ją teisingai padėti ant kaitrios keptuvės ir per 10 minučių ji bus puikiai iškepusi ir liks labai sultinga.

Lašišą įtriname aliejumi ir pabarstome druska, pipirais, rozmarinu. Ant viryklės kaitiname keptuvę lašišai ir puodą cukinijai (cukiniją kepsime puode, nes ji labai mėgsta taškytis, o puodas nuo to apsaugo). Cukiniją supjaustome griežinėliais ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi. Cukinija keps apie 15 minučių - norime, kad ji sukristų ir būtų minkštutėlė. Lašišą dedame ant kaitrios keptuvės ir nepilame daugiau aliejaus - tiek kiek yra ant jos, tiek ir pakaks.

Imame du agurkus, nuskutame jų odelę ir sutarkuojame per burokinę tarką. Nusunkiame skystį, dedame grūstą česnaką, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių (pagal skonį) ir lieso natūralaus jogurto. Jogurto kiekį pasirinkite pagal norimą padažo skystumą.

Apverčiame lašišą - norime ją gerai apkepti iš abiejų pusių. Visas lašišos kepimo laikas yra apie 10 minučių (jeigu norite jos visiškai iškeptos). Iškepus leidžiame keletą minučių pailsėti. Į cukinijas dedame druskos, pipirų ir serviruojame kartu su lašiša, jogurtiniu padažu ir griežinėliu citrinos (kiekviena žuvis nusipelnė gauti citrinos).

Skanaus!
Martynas

Lieknieji Gurmanai
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu (2)

2014 rugsėjo mėn. 23 d. 11:04
Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu
Organizatorių nuotr.
Rugsėjo pabaigoje į Kauno muzikinį teatrą gurmanus kviečia gurmaniškas „Maisto teatras“. Tai bus vakarienė, kurioje kiekvienas pasijaus kaip aktorius nepakartojamame spektaklyje, ragaudamas išskirtinius, iki šiol negamintus patiekalus.

9-ąjį grilio sezoną vainikavo Lietuvos čempionatas

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 15:54
Grilio čempionatas
Organizatorių nuotr.
Tautų mugės metu, rugsėjo 19–20 d., Vilniuje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) baigė 9-ąjį sezoną, surengdama atvirą grilio mėgėjų čempionatą. Jame lankėsi Pasaulinės barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Patrikas O‘Sullivanas.

Naminiai tarkuotų bulvių cepelinai (24)

2014 rugsėjo mėn. 20 d. 00:00
Bulvės jau užderėjo - išsivirkite sotiems pietums didžkukulių.

Bulvių plokštainis su mėsa (11)

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 00:01
Jums reikės:300 g virtos mėsos, 10–12 virtų bulvių, 2 kiaušiniai, 2 svogūnai, 4 šaukštai grietinės, 50 g sviesto, druskos, pipirų.

Gardu ir sotu: kopūstų apkepas su vištiena

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 13:55
Ir skanu, ir neriebu, pabandykite: