Jums reikės:

2 sluoksniuotos tešlos lakštų
Miltų pabarstymui
100 g gražgarsčių
1,5 apelsino sulčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio
750 g vieno lašišos gabalo be odos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Pabarstykite miltais stalą ir iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą į kvadratą, kuris iš visų pusių būtų 4 cm didesnis už lašišos gabalą. Klokite jį ant kepimo skardos, subadykite šakute ir kepkite orkaitėje 20 min., kol jis taps rusvos spalvos (kas kelias minutes suplokite jį mentele, kad pernelyg neiškiltų). Atvėsinkite.

Gražgarstes, apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, šiek tiek druskos ir pipirų sutrinkite maišytuvu iki vientisos masės. Sudėkite lašišą ant iškeptos tešlos, ant viršaus užpilkite gražgarsčių ir apelsinų sulčių pagardą. Ištepkite tešlos kraštus plaktu kiaušiniu.

Antrą sluoksniuotos tešlos lakštą taip pat iškočiokite į kvadratą ir užklokite juo lašišą – jis turi visiškai uždengti tešlos pagrindą ir žuvį. Prilipdykite kraštus. Viršutiniame tešlos lakšte padarykite įpjovas garams išeiti.

Aptepkite viršų likusiu kiaušinio plakiniu ir padėkite pyragą į šaldytuvą 20 minučių.

Kepkite orkaitėje 25 min., kol viršus taps aukso spalvos. Valgykite karštą.

Šlakelis aštrumo

Prie šio patiekalo labai tiks aštrus majonezas su garstyčiomis:
Suplakite maišytuvu 2 kiaušinių baltymus, vienos citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų. Neišjungdami maišytuvo, iš lėto supilkite 100 ml švelnaus skonio aliejaus.

Jeigu majonezas gausis per tirštas, praskieskite jį karštu vandeniu. Perpilkite padažą į dubenėlį ir pridėkite 1 – 2 šaukštelius grūdėtųjų garstyčių. Patikrinkite, ar užtenka druskos ir pipirų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)