Pirmiausiai užmaišau mielinę tešlą. Pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis, nerandu kito žodžio apibūdintį jį, kaip tik tobulas :)

3st kvietinių miltų

1st kefyro

0,5st aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)

11g sausų mielių

1aš druskos

1vš baltojo cukraus

Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą (pas mane 50C). Tuomet sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui.

Tešlą iškočioju, išpjaunu taisyklingos formos kvadratą ar stačiakampį, tuomet puodelyje išplaku

1 didesnį kiaušinį

Plakiniu patepu tešlą ir beriu

Cinamono

Rudojo cukraus

Kiekis priklauso nuo norimo saldumo, jei norisi labai saldžiai – cukrus turi padengti tešlą taip, kad ji nepersišviestų. O cinamono reiktų nepadauginti, net didžiausiam lakštui naudoju ne daugiau nei pusę arbatinio šaukštelio. Tolygiam pabarstymui naudoju tankų sietelį, cinamoną suberiu į jį ir, laikydama apie 20cm aukštyje virš tešlos, švelniai daužau pirštu į sietelio šoną.

Tešlą supjaustau daugmaž 3cm pločio ir 10cm juostelėmis, jas susuku į ruloniukus ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepant rožytės pučiasi, todėl reikia palikti bent 2cm tarpus.

Tiekiu, pabarsčiusi cukraus pudra.

Rožytės, kaip ir dauguma mielinių gaminių, skanios šviežios.

Cinamoninės rožytės