Sėdėjau ir svarsčiau, kada gaminti: ar iš vakaro ir ryte skanauti, ar gaminti ryte ir pasilepinti per pietus?! Bet tinginystę nustūmiau į šoną ir – pirmyn į virtuvę, nors jau beveik vidurnaktis! Lengvas ir greitas paruošimas, bet reikės palaukti, kol sustings. Tai – vienintelis minusas, o juk taip norisi skanauti iš karto, bet kantrybės, kantrybės.

Prieš gamindama galvojau, kaip čia kas išsilydys, ar gausis vienalytė masė, nes prieš tai nieko panašaus nesu gaminusi ir, mano džiaugsmui, pavyko puikiai! Pasirinkau minkštus irisus, o ne „plombų rovėjus“, lengvai ir greitai ištirpo.

Reikės:

50 g sviesto;
200 g kukurūzų dribnių;
200 g irisų;
200 g zefyrų;
kantrybės.

Eiga:

Į puodą sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kai šis pradeda po truputį lydytis, sudedame irisus, nuolat maišome, kol ištirpsta. Turi būti vienalytė masė.

Suberiame zefyriukus ir maišome, kol išsilydys, dedame kukurūzų dribsnius, viską gerai ir greitai išmaišome.

Gautą masę paskirstome į kepimo popieriumi išklota formą, praėjus 5-10 minučių ranka paspaudžiame, kad susislėgtų, nes iš karto tai padaryti sunku, viskas labai limpa.

Laikiau per naktį šaldytuve, bet pilnai pakaks ir 3-4 valandų. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.