Kreminė salierų sriuba

 (2)
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Kreminė salierų sriuba
© Recepto autorė

Salieras sriubai suteikia ypatingai gerą skonį ir aromatą. Be to, salieras yra nepaprastai naudinga daržovė metantiems svorį ir besirūpinantiems savo figūra, tad ši sriuba turi išvien tik daug didelių pliusų! Jei norite, kad sriuboje būtų šiek tiek daržovių gabaliukų, tuomet sutrinkite tik pusę arba 2/3 sriubos, o likusią dalį sumaišykite su trinta sriuba.

Taip pat, jei esate vegetarai ar nemėgstate keptos šoninės, ji sriuboje nėra būtina, tiesiog prideda papildomo skonio. Sriubos tirštumą/skystumą galite reguliuoti pagal vandens, pieno ar grietinėlės kiekį sriuboje, priklausomai ką labiau mėgstate.

4 porcijoms reikės:

1 nedidelio ryšulėlio saliero stiebų (~400 g)
2 vidutinio dydžio bulvės
2 didelės česnako skiltelės
1 vidutinio dydžio svogūnas
0,5 arb. š. džiovintos petražolės
pora žiupsnių baltųjų pipirų
druskos
50 g šalto rūkymo šoninės
alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.

Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.

Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.

Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.

Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus!

Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu.

Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.