Brokolių sriuba - puikus ir sveikas patiekalas žiemai. Nepamirškite, kad brokoliai apsaugo nuo krūties vėžio, todėl juos vertėtų valgyti bent kartą per savaitę. Skanaus!
Brokolių sriuba
Kreminė brokolių sriuba

8 porcijos
200 kalorijų

900 g šviežių brokolių,
60 ml alyvų arba kito augalinio aliejaus,
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas kubeliais,
1 saliero kotas, supjaustytas kubeliais,
1 poras, supjaustytas kubeliais,
60 ml (1/4 stiklinės) miltų,
1,5 l vištienos sultinio,
125 ml pašildytos grietinės,
šviežių citrinos sulčių (pagal skonį) ,
druskos (pagal skonį) ,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas

1. Atskirkite brokolius į stiebus ir žiedus. Apipjaustykite išorines stiebų dalis. Atidėkite 250 ml (1 stiklinę) smulkių žiedų papuošimui. Supjaustykite likusius žiedus ir kotus pakankamai stambiais gabaliukais.

2. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, salierus, porus ir smulkintus brokolius. 6-8 minutes nuolat pamaišydami viską pakepinkite, kol svogūnai taps permatomi.

3. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Maišydami pavirkite 4 minutes. Po truputį pilkite sultinį ir maišykite, kad iš miltų nesusidarytų gumuliukai. Virkite sriubą 45 minutes nuolat pamaišydami, jei reikia, nugriebkite putas.

4. Nukoškite tirščius, palikdami skystį. Tirščius pertrinkite. Į pertrintus tirščius įpilkite pakankamai skysčio, kad masė būtų kaip tirštos grietinės. Perkoškite sriubą per sietą. Dar kartą viską užvirinkite.

5. Tuo tarpu išvirkite likusius brokolių žiedus, kol jie suminkštės. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir sudėkite į ją pašildytą grietinę. Pagardinkite ją citrinų sultimis, druska ir pipirais. Patiekite šiltuose dubenėliuose, papuoškite brokolių žiedais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

A. Čekuolio receptas ilgam ir energingam gyvenimui (66)

Palikęs televiziją, žurnalistas, rašytojas Algimantas Čekuolis toliau rašo knygas ir beria...

Ekonomikos žvaigždė: rusų oligarchai į užsienį išvežė pusę šalies turto (93)

Turtingi rusai ofšoruose laiko tiek pat turto, kiek visi Rusijos gyventojai turi šalies viduje kartu...

T. Janonis. „Valstiečiai“, apsidairykite, kas vyksta jums už nugaros (51)

Valdantiesiems šokinėjant iš laimės, kad pavyko pradėti urėdijų reformą, urėdai laiko...

Artėjančio rudens prognozė: šalnos ir šalčiai – dar rugsėjį (87)

Rugsėjį jau galime sulaukti šalnų ir šalčių, tiesa, bent sniego tikimybė, laimei, išlieka...

Ketvirtadalis balsavusiųjų už „Brexit“ mano, kad buvo apmauti (12)

Naujausia apklausa atskleidė, kad jei referendumas dėl „Brexit“ vyktų dabar – Jungtinė...

Gyvai / Po sproginėjančių baterijų skandalo grįžta „Samsung Note“ (22)

Trečiadienio vakarą JAV, Niujorke, pristatytas naujausias „Samsung“ telefonas, tai...

Greitai paruošiama vakarienė: kepame žuvį (2)

Kai pietų ar vakarienės norisi čia ir dabar, puikiausia išeitis – greitai paruošiama...

Uždaromas ir „Swedbank“ skyrius Vilniaus centre (26)

Sostinės Gedimino prospekte ilgus metus veikęs vieno iš didžiausių šalies komercinių bankų...

„Iš viršaus“: kas laimėjo „Cavaliers“ ir „Celtics“ mainuose? (1)

Pastarąją naktį įvykę Klivlando „Cavaliers“ ir Bostono „Celtics“ mainai iššaukė...

Kosmetologė patarė, kokia turėtų būti ideali kasdienė odos priežiūra (12)

Trečiadienio popietę DELFI TV Gyvai konferencijoje viešėjusi „ Sothys “ partnerė...