Krekerių tortas su persikais ir želė

 (1)
Paprastas, bet labai gardus ir variantų galima sugalvoti milijoną. Uogos, vaisiai, šokoladas, želė, ko tik širdis geidžia.
Krekerių tortas su persikais ir želė
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Įprastai gaminu su kondensuotu pienu ir grietinės kremu, šį kartą pasirinkau gaivesnį variantą.

Reikės:

~350 g krekerių;
2 pakelių persikų želės;
2-3 persikai;
1 citrinos sulčių;
apie stiklinę cukraus pudros ( arba pagal skonį) ;
2 v.š. želatinos;
900 ml grietinės.

Eiga:

Iš anksto paruošiame želė, užpilame ne 500 ml kaip nurodytą pakelyje, o 300 ml vandens, sustingusią supjaustome kubeliais. Tą patį padarome ir su persikais.

Į dubenį pilame grietinę, įspaudžiame citrinos sultis, pagal skonį dedame cukraus pudros, ragaujame ir žiūrime, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina iš lėto įmaišome išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, sudedame persikus, želė bei krekerius.

Viską lengvai išmaišome ir dedame į torto ar kitokią skardą, šiek tiek paspaudžiame. Laikome šaldytuve apie pusdienį, kuo ilgiau tuo geriau!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.