Krekerių tortas su persikais ir želė

 (1)
Paprastas, bet labai gardus ir variantų galima sugalvoti milijoną. Uogos, vaisiai, šokoladas, želė, ko tik širdis geidžia.
Krekerių tortas su persikais ir želė
Krekerių tortas su persikais ir želė
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Įprastai gaminu su kondensuotu pienu ir grietinės kremu, šį kartą pasirinkau gaivesnį variantą.

Reikės:

~350 g krekerių;
2 pakelių persikų želės;
2-3 persikai;
1 citrinos sulčių;
apie stiklinę cukraus pudros ( arba pagal skonį) ;
2 v.š. želatinos;
900 ml grietinės.

Eiga:

Iš anksto paruošiame želė, užpilame ne 500 ml kaip nurodytą pakelyje, o 300 ml vandens, sustingusią supjaustome kubeliais. Tą patį padarome ir su persikais.

Į dubenį pilame grietinę, įspaudžiame citrinos sultis, pagal skonį dedame cukraus pudros, ragaujame ir žiūrime, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina iš lėto įmaišome išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, sudedame persikus, želė bei krekerius.

Viską lengvai išmaišome ir dedame į torto ar kitokią skardą, šiek tiek paspaudžiame. Laikome šaldytuve apie pusdienį, kuo ilgiau tuo geriau!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.

Kvapni naminė ruginė duona (12)

Prieš kelias savaites aprašiau raugo ruginei duonai gamybą (receptas čia), o dabar tęsiu pažadą parašyti kaip kepu ruginę duoną. Patikėkite, tikro skonio ieškojau labai ilgai, todėl ilgai neaprašiau rodosi paprastos duonos kepimo. Mūsų skoniui tinkamiausia duona su rūgštele, sėklomis ir traškia pluta.

Vaisių salotos su rabarbarais

Rabarbarai jau išskleidė lapų skėčius, kotai sustambėjo ir tiesiog prašosi būti suvalgomi. Kompotas išvirtas, trupininis pyragas iškeptas, termiškai apdorotų rabarbarų užteks, o žali kotų gabaliukai puikiai pavaduoja citriną vaisių salotose.