Krekerių tortas su persikais ir želė

 (1)
Paprastas, bet labai gardus ir variantų galima sugalvoti milijoną. Uogos, vaisiai, šokoladas, želė, ko tik širdis geidžia.
Krekerių tortas su persikais ir želė
Krekerių tortas su persikais ir želė
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Įprastai gaminu su kondensuotu pienu ir grietinės kremu, šį kartą pasirinkau gaivesnį variantą.

Reikės:

~350 g krekerių;
2 pakelių persikų želės;
2-3 persikai;
1 citrinos sulčių;
apie stiklinę cukraus pudros ( arba pagal skonį) ;
2 v.š. želatinos;
900 ml grietinės.

Eiga:

Iš anksto paruošiame želė, užpilame ne 500 ml kaip nurodytą pakelyje, o 300 ml vandens, sustingusią supjaustome kubeliais. Tą patį padarome ir su persikais.

Į dubenį pilame grietinę, įspaudžiame citrinos sultis, pagal skonį dedame cukraus pudros, ragaujame ir žiūrime, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina iš lėto įmaišome išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, sudedame persikus, želė bei krekerius.

Viską lengvai išmaišome ir dedame į torto ar kitokią skardą, šiek tiek paspaudžiame. Laikome šaldytuve apie pusdienį, kuo ilgiau tuo geriau!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tortas „Vasara“

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Skandinaviškas sūdytų agurkėlių receptas (33)

Daržovių derlius pildo mūsų stalus ir išplečia meniu. Vasara – puikus metas eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius.