Įprastai gaminu su kondensuotu pienu ir grietinės kremu, šį kartą pasirinkau gaivesnį variantą.

Reikės:

~350 g krekerių;
2 pakelių persikų želės;
2-3 persikai;
1 citrinos sulčių;
apie stiklinę cukraus pudros ( arba pagal skonį) ;
2 v.š. želatinos;
900 ml grietinės.

Eiga:

Iš anksto paruošiame želė, užpilame ne 500 ml kaip nurodytą pakelyje, o 300 ml vandens, sustingusią supjaustome kubeliais. Tą patį padarome ir su persikais.

Į dubenį pilame grietinę, įspaudžiame citrinos sultis, pagal skonį dedame cukraus pudros, ragaujame ir žiūrime, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina iš lėto įmaišome išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, sudedame persikus, želė bei krekerius.

Viską lengvai išmaišome ir dedame į torto ar kitokią skardą, šiek tiek paspaudžiame. Laikome šaldytuve apie pusdienį, kuo ilgiau tuo geriau!