Krekerių tortas su persikais ir želė

 (1)
Paprastas, bet labai gardus ir variantų galima sugalvoti milijoną. Uogos, vaisiai, šokoladas, želė, ko tik širdis geidžia.
Krekerių tortas su persikais ir želė
Krekerių tortas su persikais ir želė
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Įprastai gaminu su kondensuotu pienu ir grietinės kremu, šį kartą pasirinkau gaivesnį variantą.

Reikės:

~350 g krekerių;
2 pakelių persikų želės;
2-3 persikai;
1 citrinos sulčių;
apie stiklinę cukraus pudros ( arba pagal skonį) ;
2 v.š. želatinos;
900 ml grietinės.

Eiga:

Iš anksto paruošiame želė, užpilame ne 500 ml kaip nurodytą pakelyje, o 300 ml vandens, sustingusią supjaustome kubeliais. Tą patį padarome ir su persikais.

Į dubenį pilame grietinę, įspaudžiame citrinos sultis, pagal skonį dedame cukraus pudros, ragaujame ir žiūrime, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina iš lėto įmaišome išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, sudedame persikus, želė bei krekerius.

Viską lengvai išmaišome ir dedame į torto ar kitokią skardą, šiek tiek paspaudžiame. Laikome šaldytuve apie pusdienį, kuo ilgiau tuo geriau!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardumėlis: marinuoti baravykai (8)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Soti grybų sriuba

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Naminė saldžiarūgštė cukinija (4)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.

Kaip paruošti grybai lengviau virškinami? (6)

"Ar pakeptos grybų kepurėlės sunkiau virškinamos nei virti grybai? Kaip geriausia yra paruošti grybus vartojimui?",- klausia skaitytoja Marija.

Jautienos maltinukai su saulėje džiovintais pomidorais (2)

Puikus variantas tiems, kurie pietus mėgsta atsinešti į darbą.