Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinakte su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ožkos metų sutikimui - žali receptai (3)

2014 gruodžio mėn. 19 d. 11:55
Kasmet, baigiantis metams ir artinantis žiemos švenčių džiaugsmams, dažnas susiduria su tais pačiais klausimais: kaip išgyventi švenčių maratoną ir ką pasižadėti sau Naujaisiais metais? Atsakymu į abu šiuos klausimus gali tapti pirmosios lietuviškos knygos apie žaliąją augalinę mitybą.

Gardu: kalėdinis aguoninis vyniotinis (4)

2014 gruodžio mėn. 19 d. 00:00
Gardu: kalėdinis aguoninis vyniotinis
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Inesos Kalėdiniu vyniotinio receptu.

Tirps burnoje: karamelinis šokoladinis tortas (25)

2014 gruodžio mėn. 21 d. 00:02
Tirps burnoje: karamelinis šokoladinis tortas
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Ilonos deserto receptu - pirštus apsilaižysite!

Visai nesudėtinga: Oliverio citrusinis viščiukas (17)

2014 gruodžio mėn. 20 d. 00:00
Visai nesudėtinga: Oliverio citrusinis viščiukas
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Neringos receptu - keptu viščiuku.

Geriausi 2014 metų vynai Lietuvoje (18)

2014 gruodžio mėn. 18 d. 13:22
2014 metai palieka sceną, o vynai.com portalas 13 metų iš eilės vyno mylėtojams paruošė geriausių Lietuvoje parduodamų vynų iki 40 Lt („Geri vynai“) ir 41-100 Lt („Proginiai vynai“) varžytuves.