Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Desertai su uogomis: 7 receptai

Šie receptai atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“. Dėkojame skaitytojai Eglei už receptus.

Penkios šaltos sriubos karštai vasaros dienai

Dienomis, kai padangėje nei debesėlio, o lauko termometras maksimaliai įkaitęs nuo jį glostančių saulės spindulių, jaučiamės kiek aptingę ir nė nekišame nosies į virtuvę. Tačiau kad ir kaip karšta bebūtų, valgyti vis tiek reikia. Tokiomis dienomis idealus maistas – šaltos sriubos.

Marinuotų daržovių asorti

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Konservuotų baklažanų troškinys

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Smaližiams: morenginis pyragas su vasaros uogomis (1)

Šiltuoju metų sezonu galime džiaugtis ne tik lysvėse derančiomis daržovėmis, bet ir visų taip mėgstamų vaisių bei uogų gausa. Braškių ir žemuogių sezonas jau beveik baigėsi, tačiau prasideda aviečių, vis dar dera vyšnios ir trešnės, slyvos, kiti kaulavaisiai.