Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Įdomūs faktai apie blynus ir 3 gardžiausi receptai (5)

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – blynų variantų yra begalės.

Barščiai su grybais (15)

Paprasta ir skanu.

Varškės pyragas „Apsnigtos eglės“ (5)

Recepto autorė išbandė naują kepimo formą, kurią gavo dovanų per Kalėdas. Pyragas pavyko labai skanus, traškiais krašteliais.

Šonkauliukai su glazūra (3)

Šonkauliukai bus sultingi ir minkšti.

Tobulų koldūnų paslaptis: tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas (5)

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga.