Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (1)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (10)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!