Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kvapieji pipirai – ir gomuriui pamaloninti, ir stresui malšinti

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 12:44
„Gero apetito!“ – kasdien girdimas palinkėjimas. Ši frazė, ištarta prieš mėgaujantis maistu, pagardintu kvapiaisiais pipirais, įgyja kiek kitokią reikšmę: kvapieji pipirai iš tiesų gerina apetitą ir skatina virškinimą. Kokį poveikį šis prieskonis turi sveikatai, kas lemia jų pikantišką aromatą ir įvairialypį skonį – į šiuos klausimus atsako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas.

„Mano geriausias konservavimo receptas“: traškūs konservuoti agurkėliai (17)

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 10:04
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.