Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (2)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Aštrios korėjietiškos morkos (11)

2015 kovo mėn. 3 d. 18:17
Tokias salotas dažniausiai perkame turguje, tačiau visai nesunkiai galime pasidaryti namuose.

Greita ir paprasta: vokiškos spurgos (16)

2015 kovo mėn. 1 d. 00:00
Spurgomis visada pavyks nustebinti ir namiškius, ir svečius. Skanaus!

Patiekalas maloniai nustebins: traškios cukinijos su sūriu (6)

2015 vasario mėn. 28 d. 00:00
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.

PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas (7)

2015 vasario mėn. 27 d. 00:00
PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas
Asmeninio archyvo nuotr.
Purus ir lengvas rikotos bei manų košės apkepas - puiki idėja dienos pradžiai arba maloniai pertraukėlei prie kavos puodelio. Apkepo skonis nustebins Jus neįtikėtinai puria tekstūra ir švelnia, lengva konsistencija, kuri neabejotinai patiks suaugusiesiems, o ypač - vaikams.