Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (2)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Pavasaris – vasara 2015: kokios šių metų vyno „mados“ tendencijos?

„Rekomenduoti vyną – tai tas pat, kaip pasiūlyti kitam, kurią merginą pirmą kartą pabučiuoti“, – juokauja „Mineralinių vandenų“ vyno ekspertas Gintautas Jašinskas.

Vestuvinių tortų mados lygiuojasi į nuotakų sukneles ir puokštes (5)

Lietuvoje vestuvių sezonas paprastai prasideda nuo šv. Velykų ir piką pasiekia vasarą bei pirmaisiais rudens mėnesiais, o šaltuoju metų laiku aprimsta.

Savaitgalio kepsniai: patarimai, ką ir kaip kepti žarijų kaitroje

Grilio kultūra Lietuvoje išpopuliarėjo tik per pastaruosius dvejus metus, nors šalyje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija, priklausanti Pasaulinei grilio asociacijai, veikia jau 10 metų. Tačiau apie maisto ruošimą kepsninėje vis dar yra mažai žinoma.

BBQ specialistai pataria, kaip marinuoti kepsnius ir kokius padažus naudoti (8)

Mėgstantys iškylauti – tam dažnai ruošiasi iš anksto – planuoja, ką gamins, marinuoja mėsą, dairosi įvairių receptų. Tačiau ar tikrai žinome viską apie marinatus ir padažus grilyje keptiems patiekalams?

Apskrudusi ir daržovių padažu pagardinta duonelė ciabatta

DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre griliuje iškeps duonelę ciabatta, kurią pagardins daržovėmis.