Konservuotos daržovės su peletrūnu

 (2)
Konservuotos daržovės
Konservuotos daržovės
© Shutterstock nuotr.

Peletrūnas daržovėms suteiks malonų prieskonį.

Jums reikės:

4 kg pomidorų
6 saldžiųjų paprikų
2 baklažanų
2 svogūnų
Peletrūno
Druskos, cukraus pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui

Gamyba:

Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Nulupkite svogūnus, nuplaukite baklažanus. Svogūnus ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Pomidorus, svogūnus ir paprikas sudėkite į vieną puodą ir troškinkite 15 min. Pridėkite peletrūno, druskos, cukraus (pagal skonį). Virkite dar 20 min. Baklažanus pabarstykite druska ir apkepkite keptuvėje, kol jie įgaus aukso spalvą.

Sudėkite baklažanus į troškintas daržoves ir viską atsargiai išmaišykite. Sukrėskite daržoves į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su daržovėmis apverskite aukštyn ir palikite, kol atvės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Juodaisiais ikrais, džiovintais pomidorais ir krienais įdaryti kiaušiniai (7)

2014 balandžio mėn. 18 d. 13:29
Juodaisiais ikrais, džiovintais pomidorais ir krienais įdaryti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pikantiškai aštroki...

Pavasario sezono vynai Lietuvoje

2014 balandžio mėn. 18 d. 12:17
Pirmi metų mėnesiai Lietuvos vyno pasaulyje yra vyno naujienų dykuma. Po šventinio Kalėdų laikotarpio vyno pirkimas sulėtėja, vyno importuotojai ir platintojai ruošiasi tarptautinėms vyno parodoms, tokioms kaip ProWein, ir žvalgosi naujų gamintojų, naujų derlių vynų ar tiesiog gerų sandorių.

Morkų - obuolių apkepas

2014 balandžio mėn. 18 d. 11:31
Morkų - obuolių apkepas
Asmeninio archyvo nuotr.
Tiems, kas ant šventinio stalo ieško sveikų desertų ir aplenkia riebius tortus bei pyragus, gali patikti šis morkų- obuolių apkepas.

Maltos mėsos iešmeliai

2014 balandžio mėn. 18 d. 11:30
Maltos mėsos iešmeliai
Asmeninio archyvo nuotr.
Dar viena alternatyva Velykiniam zuikiui. Ir su pagaminimu užtruksite labai trumpai. Ir svečiai bus maloniai nustebinti, jei kiekvienas asmeniškai gaus po porą žavių iešmelių.

Velykų bobos receptas skaičiuoja daugiau nei 200 metų

2014 balandžio mėn. 17 d. 11:39
Šį savaitgalį švęsime Velykas, tačiau nedaugelis žino šios šventės pavadinimo reikšmę. Kaip teigia žemaičiai, jis kilo nuo žemaitiško žodžio „velkinis“, kuris reiškia pirmasis pavasarinis kiaušinis.