Produktai:

pomidorai (žali arba rausvi) – 4 kg
petražolės – 3 kuokštai
aitrioji paprika – 1 vnt.
svogūnas – 1 vnt.
vanduo – 3 l
druska – 6 valg. šaukštai
salierų lapai – 3 kuokštai
česnakas – 1 galva
didelės morkos – 2 vnt.

Gaminimas

Morkas ir svogūną nulupkite. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Papriką nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Česnaką nuvalykite ir smulkiai sukapokite. Petražoles ir salierus nuplaukite, apdžiovinkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, kiek pasūdykite. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną giliai įpjaukite, sudėkite į ertmę paruoštą įdarą.

Įdarytus pomidorus sudėkite į kibirėlį ar kitą tarą, gerai apspauskite.

Užvirinkite vandenį su druska ir juo užpilkite pomidorus. Palikite kambario temperatūroje 2–3 dienas. Pomidorai turi pakeisti spalvą, tapti daug tamsesni ir minkštesni. Perdėkite laikyti vėsioje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją